Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Anayasa değişikliği Hatay künefesine çare olur mu?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2010 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü hepsi bir araya toplanmışlar, kime karşı, milletin anayasasına evet diyenlere karşı. Soruyorum size, bu ittifaktan Türkiye menfaat sağlayabilir mi? Bunlar, memleketin hiçbir meselesinde bir araya gelmezler, ama bugün bu değişikliğe karşı çıkıyor, şerde ittifak ediyorlar" dedi

ANAYASA METNİYLE YEMEK KİTABINI BİRBİRİNE KARIŞTIRIYORLAR"-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya'da "Anayasa değişikliği kayısıya çare olacak mı?", Ordu'da 'Anayasa değişikliği fındığa çare olacak mı?" diye sorduğunu hatırlatan Erdoğan, "Yarın öbür gün buraya, Hatay'a gelirse, eminim size de şunu soracaktır, 'Bu Anayasa değişikliği Hatay künefesine çare olacak mı?' Böyle bir liderlik, genel başkanlık olur mu? Sen ne anlarsın Hatay künefesinden? Bu anayasa değişikliğine sokulur mu? Çünkü bunlar anayasa metniyle yemek kitabını birbirine karıştırıyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Cemil Meriç'in Hataylı olduğunu ve Hatay'dan çıkmış çok büyük bir düşünür olduğunu ifade ederek, Meriç'in muhalefet partilerini tarif eder nitelikte, "Onlar Türkiye'nin insanından şikayetçi. İnsanından, yani kendilerinden. Aynaya tahammülleri yok..." sözünü söylediğini belirterek, şöyle konuştu: "Evet. Bunların aynaya dahi tahammülleri yok. Çünkü aynaya bakarlarsa başörtüsü konusundaki tutarsızlıklarını görecekler. Ne diyor, 'başörtüsü konusunu biz hallederiz' diyorlar. Ciddi ol, dürüst ol, bu sululukları artık milletim affetmiyor. Başını örterek üniversiteye gitmek isteyen yavrularımız için parlamentodan 411 oy çıkardık. Bunu Anayasa Mahkemesine kim götürdü, CHP götürdü. Senin de bunun altında imzan yok muydu? Şimdi hangi yüzle bunu söylüyorsun, bu milleti enayi yerine koymaya kimsenin hakkı yok, bu milletin ferasetiyle dalga geçmeye kimsenin hakkı yok. Onun için 12 Eylül onlara ders vermenin, özgürlüklerin günü.

Eğer bunlar aynaya bakarlarsa, Tam Gün Yasasını iptal ettirerek milleti nasıl mağdur ettiklerini görecekler. Bunlar aynaya bakarsa, 367 saçmalığına sahip çıktıklarını, çetelere avukatlık yaptıklarını görecekler."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Danıştay'ın 1990'lı yıllarda Türk Telekom'un özelleştirilmesine izin vermediğini ve bundan dolayı Türkiye'nin tam 25 milyar dolar zarar ettiğini ifade ederek, bu zararın bedelinin millete ödettirildiğini söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde Danıştay'ın yasalara aykırı olarak geç karar vermesinin bedelinin de bazı ihalelerde yaklaşık 3 milyar doları bulduğunu belirten Erdoğan, Danıştay'ın İzmir Limanıyla ilgili görüşünü tam 30 ay beklettiğini ve bu yüzden Türkiye Hazinesinin 1,5 milyar dolar kaybettiğini anlattı.

Danıştay'ın, Sağlık Bakanlığının internet sitesinde Tam Gün Yasasıyla ilgili yayımladığı görüşüne de "ışık hızıyla" karar verdiğini ve uygulamayı durdurduğunu dile getiren Erdoğan, "Anayasa değişikliğiyle bu dönem artık sona eriyor. Tuzu kuru bürokratların millete bedel ödetme, millete fatura ödetme devri kapanıyor. Anayasa değişikliği ile yargıdaki ideolojik kamplaşmaya, kast sistemine, kapalı devre dönemine son vereceksiniz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber