Tokat'ta eğitim yardımına vali engeli

Haber Giriş : 04 Mart 2005 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık İş'in eğitim malzemesi yardımı talep eden Artova'nın Çelikli Beldesi Şehit Bekir Kurt İlköğretim Okuluna götürdüğü eğitim malzemelerinin okula tesliminin Tokat valisi tarafından engellendiği ileri sürüldü.

Olayı, tam bir skandal olarak yorumlayan Sağlık İş sendikası yöneticileri, Tokat Valiliği'nin talimatı ile okuldaki yardım töreninin iptal edilerek, öğrencilerin adeta okuldan kaçırıldığını belirttilen.

360 öğrenci için temin edilen yardım paketleri ortada kaldı. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, eğitim malzemelerini teslim edecek yetkili bulamayınca, 360 paket kırtasiye yardımı okul müdürünün odasına bıraktıklarını belirtti. Olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarının da Valilik talimatı ile engellendiğı, görüntü ve haber alma özgürlüklerinin kısıtlandığı belirtildi..

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu şunları söyledi: ? Tokat Artova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bize bir yazı göndererek Çelikli Şehit Bekir Kurt İlköğretim Okulu'nda okuyan 360 öğrenci için eğitim paketi yardımı istemiştir. Sendikamız tarafından temin edilen paketleri teslim etmek için daha önceden belirlenen program gereğince saat 13.00'de okula gittik. Ancak okul müdürü tarafından bize, ?Valilik makamından emir geldiği, yardım paketlerinin basın içeri alınmadan ve öğrencilerle temas kurulmadan okul müdürüne teslim edilmesinin istendiği? bildirildi. Okulda bulunan öğrenciler adeta okuldan kaçırıldı. Okulun isteği üzerine getirdiğimiz yardımın basından gizlenmesini ve basının haber alma özgürlüğünün sınırlandırılmasının hiçbir dayanağı bulunmamaktadır.

Bir yandan Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı eğitime yardım çağrısında bulunurken öte yandan kendi imkanlarımızla sendika bütçesinden temin ettiğimiz eğitim malzemelerinin kimse görmeden, basından kaçırılarak, gizli bir şekilde okula verilmesinin istenmesini yadırgıyorum. Bu manada yapılan yardımların sır olmadığı ve gizlenmesine gerek olmadığı, aksine açıktan yapılması halinde diğer yardımseverleri de teşvik edeceği gerçeği gözardı edilmiştir.

Yardımları teslim edilecek bir yetkili bulunamadan okula bırakma mecburiyetinde kaldık. Sayın Milli Eğitim Bakanı ve Sayın İçişleri Bakanının konu ile ilgileneceğini umuyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber