İlköğretime kayıt ve nakillerde takip edilecek yol haritası

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2010 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Kayıt ve Nakillerde Uyulacak Yol Haritasını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Genel Müdürlüğünün 22/07/2010 tarih ve 12862 sayılı ?E-Kayıt Uygulaması? konulu yazıları ile Kayıt ve nakillerde uyulacak yol haritasını belirledi. Buna göre; Ara sınıflar dâhil tüm kayıt ve nakillerde adres kontrolü yapılacak. Bu anlamda adres değişikliği gerekçesiyle okula müracaat eden veliye, Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik'in ?Gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması" başlıklı 9 uncu maddesindeki "İdare, gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacağı hususunda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için gerekli tedbirleri alır.? hükmünce yasal işlem yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 22/07/2010 tarih ve 12862 sayılı ?E-Kayıt Uygulaması? konulu yazılarında; ?Ülke genelindeki resmî ilköğretim okullarının birinci sınıfına. 2010?2011 eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtları; Ulusal Adres Veri Tabanındaki adresler ve nüfus bilgileri esas alınarak il ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarının belirlediği kayıt alanları doğrultusunda e-kayıt sistemiyle 01 Haziran 2010 tarihinde yapılmıştır.

Kayıt ve nakillerde uyulacak yol haritası aşağıda belirtilmiştir. Buna göre;

1. Aday kayıt bölümünde yer alan çocukların tamamının kesin kayıtları ile ara sınıflardaki nakiller eylül ayında yapılacaktır.

2. Çocuğu hiçbir okulla ilişkilendirilmemiş veliler, adres kontrolü için ilçe nüfus müdürlüklerine yönlendirilecek akabinde eklenen adresler il/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonu tarafından ilgili okulla ilişkilendirilecektir. Adres havuzlarında okullarla ilişkilendirilmeyen adres bırakılmayacaktır.

3. Velilerden il içi ve iller arası nakil, göç vb. nedenlerle adres değişikliği olup çocuğunun kaydı farklı okula çıkanlar veya herhangi bir okula yerleştirilmesi yapılmayanların durumları; ilgili velinin okula müracaatı üzerine okul yönetimleri tarafından söz konusu çocuk okulun aday kayıt listesinde yoksa 28.05.2009 tarihli ve 9258 sayılı yazı hükümleri doğrultusunda belge kontrolü yapılarak adresi uygun olanların aday kayıtlan okul yönetimleri tarafından e-okul/kurum işlemleri/aday kayıt bölümünden yapılacaktır.

4.Yetiştirme yurdu, cezaevi, öğrenci yurdu, koruyucu aile ya da ailesi yurt dışında yaşamakla birlikte eğitim amacıyla bir başka aile yanında kalan çocukların bulundukları adresler diğer adres olarak sisteme girilerek kayıt edilmektedir. Bu durumdaki çocukların evrakları Bakanlığımıza gönderilecektir.

5.Özel ilköğretim okulları, güzel sanatlar alanlarında eğitim veren ilköğretim okulları ile etüt ve beslenme uygulaması yapılan ilköğretim okullarına kayıtlar ile istemeleri halinde özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ve şehit ve muharip gazi çocuklarının nakilleri, okul yönetimleri tarafından 2010?2011 eğitim-öğretim yılı yapılacaktır.

6. Ara sınıflar dâhil tüm kayıt ve nakillerde adres kontrolü yapılacaktır. Bu anlamda adres değişikliği gerekçesiyle okula müracaat eden veliye, Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik'in ?Gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması" başlıklı 9 uncu maddesindeki; "İdare, gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacağı hususunda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için gerekli tedbirleri alır.? hükmünün hatırlatılarak adres değişikliklerinde öğrencisinin yeni adresine uyumlu okula aktarılacağının belirtilmesi gerekmektedir.

7. Bedenen yeterince gelişmemiş olan çocukların kayıtlarının ertelenmesi veya okul öncesine aktarılmasına ilişkin velinin yazılı müracaatı alınacak, çocuk birinci sınıfa kayıt edildikten sonra şubesi anasınıfı olarak işaretlenecek; anasınıfı olmayan okullarda ise ayrılma işlemlerinden öğrencinin kaydı pasifleştirilecektir. Bu konumdaki hiçbir öğrenci aday kayıtta bırakılmayacaktır. ? Açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber