Baykal inceleme hakkında konuştu: Meraktan sordum

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 06 Ağustos 2010 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, hakkında inceleme başlatılmasıyla ilgili "Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili bir arkadaşıma danıştım, şu kararı al, bu kararı al demedim. Merak ifadesi olabilir, etkilemeyle ilgisi yoktur" diye konuştu.

CHP liderliğinden olaylı bir şekilde istifa ettikten sonra memleketi Antalya'da yaz tatilini geçiren Deniz Baykal hakkında Ergenekon savcısı Zekeriya Öz inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

Tarafsız yargılamayı etkileme iddiasıyla açılan inceleme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'e takıldı. Başsavcı Engin, Zekeriya Öz'ün Baykal'a inceleme başlatma yetkisinin olmadığını söyledi.

Bu gelişmeler yaşanırken, gazeteciler Deniz Baykal'dan bir açıklama alabilmek için Antalya'daki evinin önünde kamp kurdular. Ancak Baykal'a ulaşmak mümkün olmadı.

Deniz Baykal, bugün gazetecilerin karşısına çıktı ve konuştu. Baykal'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili bir arkadaşıma danıştım. Anayasa Mahkemesi'ne şu kararı al, bu kararı al demedim. Bunun Ergenekon davasıyla ilgisi yok. Anayasa Mahkemesi'ndeki bir konuyla ilgilidir. Yargıyı etkilemeyi aklımdan bile geçirmedim. Mahkeme üyelerinin görüşlerini değiştirmek gibi bir fikrimiz olamaz. Merak ifadesi olabilir, etkilemeyle ilgisi yoktur.

Görüşlerini değiştirmek gibi bir fikrimiz olamaz.

Merak ifadesi olabilir, etkilemeyle ilgisi yoktur.

İncelemenin hukuki olamayacağı belirtti.

Yetkisiz bir inceleme söylemi ortaya çıktı. Tesafadüf mü, niye gündeme taşınıyor.

Bir telefon dinlemesiyle ilgili birileri birilerine fısıldıyor. Niye fısıldıyor?

Saçma sapan bir iştir, temeli yoktur.

Beni tartışmaların içine çekme çabası var, bunu herkes biliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber