Postacılardan 'yükümüz ağır' eylemi - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ağustos 2010 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da dağıtıma çıktıkları çantalarının her yıl daha da ağırlaştığını iddia eden PTT çalışanları, taşıdıkları çantaları tartıya koyup eylem yaptı.

Yönetmeliklere göre dağıtıcıların 10 kilodan fazla taşıyamayacağını söyleyen KESK Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Çakır, ?Biz her gün 20 kilo ve üstünü taşıyoruz. Postacılar artık insanca çalışma koşulları istiyor? dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan PTT Başmüdürlüğü önünde posta dağıtıcıları yüklerinin ağır olduğunu öne sürerek eylem yaptı. Ellerinde pankartlar ve ?PTT halkındır sattırmayacağız' yazısıyla toplanan yaklaşık 50 postacı adına konuşan KESK Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Çakır, postacıların Türkiye'nin en mağdur çalışanları olduğunu söyledi.


Postacıların 55 yaşında yıpranma hakkı almadan ?yaşlandınız bu yükü taşıyamazsınız' diyerek emekli edildiğini ifade eden Çakır, taşıdıkları yükten dolayı meslek hastalıklarına yakalandıklarında ellerine paspas tutuşturulmaya çalışıldığını söyledi.

PTT yöneticilerine göre personel eksikliği bulunmadığını dile getiren Çakır, ?Türkiye'nin nüfusu 75 milyon, postacı sayısı ise 11 bin, Fransa'nın nüfusu 82 milyon, postacı sayısı 133 bin, İngiltere'nin nüfusu 60 milyon, postacı sayısı 92 bin. Ancak yönetici sayılarına baktığınızda Avrupa ülkelerinin yönetici sayıları bizim yöneticilerin yarısı kadar bile değil? diye konuştu.

Son birkaç yıldır postacılara görevlerinin dışında personel yetersizliği nedeniyle APS ve Kargo gönderilerinin de verildiğini anlatan Çakır, ?Posta Dağıtım Yönetmeliği'nde yaya dağıtıcıların dağıtım çıkışlarında taşıyabilecekleri en son ağırlık 10 kilogram demesine rağmen bizler her gün bu ağırlığın en az iki katını taşıyoruz. Postacılar artık insanca çalışma koşulları istiyor. Yönetmeliklere ve yasalara aykırı olarak çalışmayacağız? dedi.

PTT yöneticilerinin eylemlerini engellemek için çantaların bulunduğu odayı açmak istemediğini öne süren Çakır ve postacılar, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri tartının üzerine dağıtıcı çantalarını koyarak tarttı.

Tartıda 20 kilogram ağırlığını gösteren Orhan Çakır, ?Bu ağırlık bazen 20 kilonun üzerine bile çıkıyor. Biz bundan sonra 10 kilogramın üzerinde ve asli görevimizin dışında hiçbir şeyi taşımayacağız? dedi. Eylemin ardından postacılar dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber