Bu sahtelere DİKKAT edin!!!

Haber Giriş : 05 Mart 2005 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAHTEKARLIK sınır tanımıyor

Türkiye'yi günlerdir meşgul eden ve ölümlere neden olan sahte rakılar, taklidi yapılan ürünlerden sadece biri. Piyasaya sürülen sahte ürünler arasında Sigara, bal, ilaç, parfüm ve kaşar peyniri var. Sahte para ise kimseyi şaşırtmıyor. Bir başka deyişle; Her şeyimiz sahte

Sahte bal: Bal ihraç ettiğimiz Almanya yaptığı incelemede mısır şurubu, glikoz; ve bal enzimi bulunca, baharı iade etti. 18 Ocak 2005'te de Avrupa Birliği'ne (AB) müracaat edip "Türkiye'den bal almayın' uyarısı yaptı. AB, Türkiye'ye nota verdi.

Sahte parfümler: Tanınmış markaların parfümleri önce işporta tezgahlarında satılıyordu. Şimdi ise bazı dükkanlarda sadece taklit parfümler satılıyor. Hem de hiçbir engellemeyle karşılaşmadan.

Taklit tekstil ürünleri: Büyük markaların taklit ürünleri pazarlarda ve bazı dükkanlarda hâlâ ucuza satılıyor. Yabancı şirketlerin taklit ürünlere karşı başlattığı mücadelede ise bir türlü başarı sağlanamadı.

Sahte ilaç: Geçen hafta istanbul'da Sağlık Bakanlığı ekiplerinin de katıldığı operasyonda 105 bin sahte ilaç kutusu ve 32 bin kutu sahte ilaç ele geçirildi.

Sahte YTL: Yeni Türk Lirası'na geçilmesinden bir hafta sonra piyasaya sürülmeye hazır halde sahte 20 YTL banknotları ele geçirildi.

Sahte maliyeci: İstanbul Defterdarlığı sahte maliyecilere karşı mükelleflerini uyardı. Sahte maliyeciler, tehditle yardım gecesi bileti satıyor ya da vergi numaraları değiştiği için ek ödeme yapılması gerektiğini söyleyerek piyasayı dolandırıyor.

Sahte diş hekimi: Türk Diş Hekimleri Birliği, Türkiye'de 17 bin diş hekimi olduğunu açıkladı. Ayrıca 5 bin sahte diş hekimi bulunuyor.

Sahte iç mimar: Ünlü mimar Hasan Mingü birçok diplomasız mimar ve iç mimarın çalıştığını ancak bunun önüne geçilecek bir kurumun olmadığını söylüyor.

Sahte sağlık kartı: istanbul'da özel sağlık merkezleriyle işbirliği yapan 11 sağlık personeli, 3 ayda bir kontrolden geçmesi gereken gıda işçilerine 'sahte sağlık kartı' sağlanmasına yardımcı oldukları iddiasıyla yargılanıyor.

Sahte emekli: Ankara'da sahte belgelerle vatandaşları para karşılığında SSK'dan emekli eden bir şebeke belirlendi.
Şebekenin pek çok kişiyi sahte belgelerle malulen emekli ettirdiği tespit edildi.

Sahte evlilik: Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı öğretmenlerin tayin uğruna sahte evlilikler yaptığını bunlar için Ankara'da bürolar açıldığım belirtti.

posta

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber