CHP'de bir tasfiye daha

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ağustos 2010 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de tasfiye sürüyor. CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Derya Kuşdemir, görevden alındı. Kuşdemir'in parti üyesi olmaması gerekçe gösterildi.

Referandum öncesi CHP'de parti içi mücadele sürüyor. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen eski İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun döneminde göreve getirilen CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Derya Kuşdemir, görevden alındı. Kuşdemir yönetimindeki bazı gençlerle geçen hafta İzmir'e gelen Baykal'ı kaldığı Çeşme'de otelde ziyaret etmişti. Bu ziyaretin hemen ardından koltuğunu kaybeden Kuşdemir, gerekçeyle ikinci bir şok yaşadı. Parti üyesi olmadığı gerekçesiyle görevden alındığını öğrenen Kuşdemir, ?Tüzüğün 12'inci maddesine göre partiye üye olduğum söylenmişti. Ankara'dan ?bir sorun yok' bilgisini aldıktan sonra göreve başladık. Dört ay boyunca görevimin başındaydım. Parti üyesi olmadığım gerekçesiyle görevden alındım. Kırgın değilim. Daha önce İl Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesiydim? dedi.

TÜZÜĞÜN 12'NCİ MADDE NE DİYOR?

Merkez Yönetim Kurulu:

a) Başka partilerde TBMM üyeliği, merkez karar ve yönetim kurulları ile merkez disiplin organları başkanlığı ve üyeliği, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği yapmış ve yapmakta olanlardan;

b) Yasal engeli nedeniyle Partiye üye yazılamamış olanlardan;

c) Genel Başkan'ca önerilen kişilerden;

Parti yararı açısından gerekli gördüklerinin doğrudan asil üyeliğe yazılmasına karar verebilir.

Merkez Yönetim Kurulu, bu yetkisini ilgili il yönetim kurulları önerisine göre ya da ilçe ve il yönetim kurullarının görüşünü de alarak doğrudan kullanır. Bu durumda başvuru belgeleri, Üye Yazım Bürosu ile ilgili il ve ilçe başkanlıklarına gönderilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber