İlkokulu bile bitirmeyen sahtekar, internette bir çok kişiyi böyle dolandırdı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ağustos 2010 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahte ilanlarla 110 bin TL dolandırdı

İnternette sahte ilanlarla vatandaşlardan yaklaşık 110 bin TL toplayan Abdülkadir B. (18) yakalandı. İkna yeteneği yüksek olan B.'nin ilkokulu bile bitirmediği ortaya çıktı

İnternet kafede yeni sahte ilanlar hazırlarken polise yakalanan Abdülkadir B., emniyet müdürlüğüne götürülürken rahat tavırlarıyla dikkat çekti.

HALUK ATALAY İstanbul DHA

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, internet yoluyla nitelikli dolandırıcılık suçu işlediği öne sürülen ve daha önce benzer suçlardan 6 kaydı bulunan Abdülkadir B.'yi (18) takibe aldı. Abdülkadir B.'nin internet üzerinde ikinci el satış yapılan sitelerde oluşturduğu sahte ilanlarla vatandaşları dolandırdığı belirlendi.

Kapora alıyordu

İlanlarda ?Acil paraya ihtiyacım var?, ?Paraya sıkışığım bu yüzden satıyorum? anonslarını kullandığı ifade edilen Abdülkadir B.'nin verdiği telefondan kendisine ulaşan alıcılardan kapora aldığı öne sürüldü. Abdülkadir B.'nin LCD TV, Plazma TV, Bilgisayar, cep telefonu gibi teknolojik ürünlerin yanı sıra otomobil de pazarladığı açıklandı.

Çağlayan'da bir internet kafede yeni ilanlar oluştururken ve vatandaşlarla cep telefonu ile pazarlık yaparken yakalanan Abdülkadir B., emniyete götürüldü.

?Yaş'tan kurtulmuş

İşlediği nitelikli dolandırıcılık suçları nedeniyle daha önce hâkim karşısına çıkan Abdülkadir B,'nin, yaşının 18'den küçük olması nedeniyle tutuklanmadığı ifade edildi. İlkokul terk olan zanlının bugüne kadar 110 bin TL topladığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber