Ülkücü avukat: İşkence gördüm EVET diyorum

Haber Giriş : 14 Ağustos 2010 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Eylül'de cezaevinde kalan ve işkence gören Ülkücülerin oluşturduğu platformun sözcülüğünü ve avukatlığını üstlenen Avukat İrfan Sönmez'e göre bu sorunun cevabı ?evet'

?Diyarbakır polis soruşturma bölümünde her odadan işkence çığlıkları geliyordu. Radyoda Evren konuşuyordu. ?Türklerin karakterinde işkence yoktur' diye bağırması odadaki işkence seslerini karışıyor. Ve ben göğüslerimin ucuna bağlanmış elektrik tellerinin insafında soluk almaya çalışıyorum??

Bu cümleler 12 Eylül darbesinde işkence görün ülkücülerden birinin Diyarbakır Askeri Cezaevi'nde kaleme aldığı notlarından yalnız bir paragrafı?

12 Eylül referandumunda MHP tabanını 'hayır'a iknada zorlanıyor. Özellikle bir dönem beraber siyaset yaptıkları ve işkence görmüş dava arkadaşlarını?

En son Çorum'da 4 MHP'li belediye başkanı referandumda "Evet" oyu kullanma kararı vererek partilerinde istifa etmesi ?MHP'de kırılma mı yaşanıyor?? sorusunu gündeme taşındı.

Siyasi kulisler ise bu istifa kararlarının ardından MHP teşkilatı içerisinde yeni istifaların gündeme getireceğini görüşünde?

ÜLKÜCÜLER İÇİN ?EVET' OYU ONUR MESELESİDİR

12 Eylül'de cezaevinde kalan ve işkence gören Ülkücülerin oluşturduğu platformun sözcülüğünü ve avukatlığını üstlenen Avukat İrfan Sönmez'e göre bu sorunun cevabı ?evet':

?Bu referandumda ?evet' oyu vermek, Ülkücüler için onur meselesi. Referandum'da ülkücülerin ?evet' oyu kullanarak geçmişiyle hesaplaşma olarak da görmemek lazım. İnsanlık adına, daha güzel yarınlar adına tüm ülkücüler bu referandumda ?evet' oyu kullanmalı.?

?78 GÜN İŞKENCE GÖRDÜM'

12 Eylül döneminde Konya, Buca, Şirinyer, Elazığ ve Diyarbakır askeri cezaevlerinde 10.5 yıl yatan ve 78 gün boyunca işkence gördüğünü anlatan Avukat İrfan Sönmez ?Darbeci zihniyetten hesap sormak için Anayasa referandumunda ?evet' oyu verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sönmez cezaevinde yaşadıklarını ise şu cümlelerle anlatıyor:

?Cezaevinde, ?kaçarken vurduk' süsü vermek için üzerime zorla asker elbisesi giydirdiler. Fotoğraflarımı çektiler. Daha sonra araya bir şeyler girdi ve askerî elbiseleri üzerimde unuttular. Askeri mahkemede işkence raporlarımın yanı sıra bu fotoğrafları da delil olarak sundum ve kabul de edildiler.?

?13 EYLÜL SABAHI HERKES DAVA AÇABİLİR'

Anayasa referandumunda yalnızca bireysel mağduriyetinin hesabını sormak için ?evet' demeyeceğini kaydeden Sönmez, sözlerine şöyle devam ediyor:

?Bu referandumda ?evet' oyu vermek, Ülkücüler için onur meselesidir Referandumda paket onaylanırsa, o dönemde hapis yatanlar, sorgulananlar, işkence görenler, işinden olanlar 13 Eylül sabahı mağduriyetlerinin giderilmesi için dava açabilirler. Ama bu referanduma evet dememin asıl nedeni, paketin Türk demokrasinin standartlarını yükseltmesi, darbeleri caydırıcı etkisinin olması, asker ve yargı vesayetini zayıflatmasıdır.?

TİMETURK/HABER MERKEZİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber