Emekli Sandığı'nda oteller mahkemelik

Haber Giriş : 07 Mart 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığı'nın satışa çıkarılan 6 oteli mahkemelik oldu. Emekli Sandığı, otellerin hasılat kira sözleşmelerini feshetti. 2002 yılında kira ve yönetim sözleşmeleri ile yabancı otel zincirlerine devredilen İzmir Büyük Efes, Ankara'daki Büyük Ankara ve Stad, Bursa'daki Çelik Palas ve İstanbul'daki Tarabya ve Maçka otellerinin satışı sorun oldu.

Emekli Sandığı, 2002'de 6 otelin kira ve yönetim anlaşmalarıyla devrini, Emek Proje ile gerçekleştirdi. Ardından da bu kuruluşla, Stad ve Maçka Oteli için Radisson SAS, Büyük Ankara ve Tarabya için Millennium, Büyük Efes ve Çelik Palas için de Swissotel ile yönetim ve kira sözleşmesi imzalandı. Ancak, hükümet değişikliğiyle Maliye Bakanlığı, Emekli Sandığı'na bağlı otellerin satılması kararı aldı.

Kira sözleşmesinin Emekli Sandığı'na devrine başta sıcak bakan Emek Proje, daha sonra çeşitli taleplerde bulununca görüşmeler kesildi. Emekli Sandığı'nın otel, kayıtlarını istemesine rağmen, Emek Proje kayıtları vermedi. Şirketin hesapları mahkeme kararı ile bloke edildi. Bunun üzerine şirket, Stad ve Çelik Palas otellerinde faaliyet durdurma resti çekti. Bu rest üzerine Emekli Sandığı, kira sözleşmesini tek taraflı feshetti. Fesih ile Emek Proje'nin diğer 4 otelle de ilişiği kesildi. Taraflar, Emek Proje'nin de buna itirazı sonrası, her şeyin mahkemede şekilleneceğini belirtiyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber