Eşya ve ev vaadi okul kapılarını açtı

Haber Giriş : 07 Mart 2005 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oku Ayşe oku İşte sana ev!

Bağcılar'da piyangolu okuma-yazma kursuna 14 bin yetişkin katıldı. Kursu bitiren bir kişiye çekilişle ev verilecek.

YÜZDE 90'I KADIN

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, okul yüzü görmeyen 33 bin yetişkine okuma öğretmek amacıyla düzenlenen "hediyeli" kampanyaya hücum var. İki hafta önce başlatılan ve 45 okuldaki 700 sınıfta süren kursa 14 bin 800 kişi yazıldı. Bunların yüzde 90'ı kadın.

BEYAZ EŞYA DA VAR

Bağcılar Belediyesi'nin dört milyon YTL ayırdığı kurs dört ay sürecek. Kursu başarıyla bitirenler arasında yapılacak çekilişle bir ev ve yüzlerce beyaz eşya dağıtılacak. Gönüllü öğretmenlere ders başına 15 YTL veriliyor, bazı anneler derse bebekleriyle giriyor.

Eşya ve ev vaadi okul kapılarını açtı

Bağcılar'da 14 günde, yaklaşık on beş bin okuma yazma bilmeyen yetişkin okullu oldu. Ev ev gezen görevlilerden kurs sonunda eşya ve ev piyangosu düzenleneceğini öğrenen soluğu okul kapısında aldı.

İstanbul Bağcılar'da hayata geçirilen "piyangolu okuma yazma kursu" projesi iki ay önce Emine Erdoğan'ın desteğiyle uygulamaya kondu. Okuyun-kazanın sloganıyla yola çıkılan kampanya için belediye toplam 4 milyon YTL (4 trilyon lira) bütçe ayırdı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak çalışmalara başladı. Önce okuma yazma kursu, verilecek hediyelerle cazip hale getirildi. Sokaklarda tanıtım minibüsleri ile gezen görevliler ev ev dolaşarak okuma yazma kursunu başarıyla bitirenler arasında yapılacak çekilişle bir ev ve yüzlerce beyaz eşya dağıtılacağını duyurdu.

ÖĞRETMENLER DE KAZANDI

Bağcılar Belediyesi, açacakları sınıflarda öğretmenlik yapanlara da ders saati başına 15 YTL vereceğini ilan etti. Öğretmenler ayda 360 YTL kazanma şansı yakalayınca kampanya için kolları sıvadı. Ve iki hafta önce başlayan okuma yazma kursları istenen sonuca ulaştı. Bağcılar'da 45 okulda açılan700 sınıfta tam 14 bin 800 okuma yazma bilmeyen yetişkin "Ayşe okula git' yazmaya başladı. Okuma yazma kursu dört ay sürecek. Sonuçlar şimdilik sevindirici... Ama hedef rakam 33 bine ulaşmak için hâlâ çalışmalar sürüyor. Bağcılar sokaklarında gezen görevli ekipler, tek tek evlere giriyor, okuma yazma bilmeyenleri araştırıyor. Kayıt üzerine kayıt yapıyor. Proje üzerinde iki üç yıldır çalıştıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık da aldıkları sonuçtan memnun. "İki üç yıldır bu proje üzerinde çalışıyorum, ulaştığımız rekor katılımı zaten bekliyordum" diyor ve ekliyor; "Biz ilçede okuma yazma bilmeyen 32 binin üzerinde insan olduğunu bunların çoğunun kadın olduğunu anladık. Bu kadınlar çoluk çocuk yetiştirecek, okula gönderdiği çocuğa bunlar ne öğretecek deyip bu fikre girdik."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber