Akdeniz Üniversitesi Hastanesi SSK'lılara bakmayacak

Haber Giriş : 07 Mart 2005 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekim Prof. Dr Meral Gültekin, SSK'dan yaklaşık 6 milyon YTL alacak nedeniyle, 15 Mart 2005'ten itibaren SSK'lı hastaları kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Meral Gültekin, SSK ile protokolün geçen yıl sonunda bittiğini, ancak hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devir işlemlerinin sürmesi ve hastaların mağdur olmaması için hasta kabullerine devam ettiklerini söyledi.

1 Ocak 2005'te hastaları kabul etmemeleri gerekirken, sevkli gelen SSK'lı hastaları tedavi ettiklerini bildiren Gültekin, "SSK Genel Müdürlüğü, hastanemize olan yaklaşık 4 milyon YTL 2004 yılı dönem sonu borcunu ve 1 Ocak 2005'ten bu yana biriken 2 milyon YTL'lik borcunu ödememiştir" dedi.

Gültekin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Akdeniz Üniversitesi gelirlerine göre giderleri olan bir kurum. Ödeme yapmamız gereken kuruluşlara bir ay içinde ödeme yaparken, şimdi bu süre üç aya çıkmıştır. Hem hastanemiz bu durumda mağdur duruma gelmiştir, hem de hastalarımız."

Ödemenin yapılmaması durumunda 15 Mart 2005'ten itibaren acil dışındaki SSK'lı hastaları kabul etmeyeceklerini vurgulayan Gültekin, "Her kurum kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir" ifadesini kullandı.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber