Askeri kimliklerle vatandaşı dolandıran zanlı yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2010 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de kendisini askeri personel veya polis olarak tanıtan bir kişi dolandırıcılıktan gözaltına alındı. Zanlı ile ilgili adreslerde yapılan aramalarda yüzbaşı rütbesi ve askeri üniforma, Özel Kuvvetler Komutanlığı, jandarma istihbarat, polis tanıtım kartları ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Ö.Y. adlı kişinin sahte kimlik hazırlayarak kullandığı bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan teknik takip ve araştırmaların ardından polis ekipleri Ö.Y.'yi yakalamak için operasyon düzenledi. Eve düzenlenen baskında Ö.Y.'nin resmi bulunan ''Poyraz Keskin'' adına düzenlenmiş TSK Özel Kuvvetler Komutanlığı tanıtım kartı, askeri personel kartı, Jandarma İstihbarat kartı, polis kimliği, nüfus cüzdanı gibi sahte belgeler, yüzbaşı rütbesi ve bordo beresi bulunan askeri kamuflaj elbisesi, gaz mermisi atan tabanca, özel güvenlik rozeti ele geçirildi. Daha önce güvenlik elemanı olarak çalıştığı belirlenen Ö.Y.'nin (30), sahte kimlikleri ve belgeleri bilgisayarda hazırladığı, kendini askeri personel, polis olarak tanıtarak işe yerleştirme vaadiyle vatandaşlardan para aldığı ileri sürüldü.

Ö.Y.'nin bu yöntemleri kullanarak 3 kişiyi dolandırdığı, bir kişinin zanlıya işe yerleştirilme vaadiyle 550 TL para verdiği belirlendi. Poliste dolandırıcılık suçundan kaydının bulunduğu öğrenilen Ö.Y., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber