İstanbul 40 gün aradan sonra serinliyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Ağustos 2010 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un da aralarında bulunduğu kuzey kesimler ile İç Anadolu ve Ege'de hissedilen sıcaklıklar 7-10 derece kadar düşecek.

Türkiye'nin en nemli yerlerinden olan İstanbul'da bugünlerde sıcaklıklar 40 derece hissediliyor.

Hafta sonu kuvvetli poyrazla birlikte hissedilen sıcaklık, 10 derece birden düşerek 28-30 dereceye inecek.

Hafta sonu Marmara'da poyraz saatte 40-50 km hızla esecek. Ege Denizi'nde ise fırtına bekleniyor.

İstanbul'da iki gün daha geceleri rüzgar zayıf esecek. Hissedilen sıcaklık gündüz 38 derece olacak. Hafta sonu ise kent belirgin şekilde serinliyor. Kentte hissedilen sıcaklık 28 dereceye inecek, rüzgar da çok kuvvetli esecek.

Ankara'da üç haftadır 35 derecenin altına inmeyen sıcaklık Pazar günü 30 dereceye gerilecek

İzmir'de sıcaklık 40 derece hissediliyor. Pazar günü rüzgar çok kuvvetli esecek. Sıcaklık 3 derece, hissedilen sıcaklık ise 5 derece düşecek.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Marmara Bölgesi: Hava iki gün daha çok nemli. Hissedilen sıcaklık, 37-41 derece arasında olacak. Hafta sonu ise durum değişiyor. Hava bulutlanacak, poyraz 30-40 km hıza çıkacak. Hissedilen sıcaklık 8-10 derece düşecek. Marmaralılar haftalar sonra serinleyebilecek.

İç Anadolu Bölgesi: 25 gündür çok sıcak. Sıcaklık yarın Sivas'ta 34, Eskişehir'de ise 37 derece olacak. Ancak sıcaklık hafta sonu bu bölgede de sertleşecek rüzgarla 30 dereceye gerileyecek.

Ege Bölgesi: Ege'de aşırı sıcak bir hava hakim. Hissedilen sıcaklık sahillerde 41 derece kuşadasında 44 dereceyi buluyor. hafta sonu egeliler de rüzgarın etkisiyle rahat nefes alabilecekler, çünkü rüzgar cumartesi çok kuvvetli pazar günü ise fırtına var.

Akdeniz Bölgesi: Tatil bölgesinde hava aşırı sıcak. Alanya'da sıcaklık 35 derece ama yüzde 60 nemle hissedilen sıcaklık 48 dereceyi buluyor. Diğer bölgelerde de hissedilen sıcaklık 40 derecenin altında değil. Hafta sonu bu bölge diğer bölgelere göre daha az serinleyecek ama rüzgar çok sertleşecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Güneydoğu'da sıcaklık sonraki günlerde de fazla düşmüyor. Gaziantep 40, Diyarbakır 41 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi: Bölgede üç gün yağmur yok, sıcaklık çok yüksek. Erzurum 30, Malatya 37 derece olacak. Pazar günü ise bölgenin Karadeniz'e komşu kentlerine yağmur gelebilir.

Karadeniz Bölgesi: Sıcaklık iki gün daha Bartın'dan Samsun ve Trabzon'a kadar 35-38 derece hissedilecek. Hafta sonu ise hızlı bir serinme var, Pazar günü birçok kentte yağmur bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber