MÜSİAD, referandumda 'evet' diyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesi anayasa değişikliği referandumu öncesinde oyunun rengini evet olarak açıkladı.

İş adamları olarak çalışmak, üretmek ve ihracat yapmak istediklerini belirten Şube Başkanı Tahir Kavdır, bunların da ancak hukukun üstünlüğü ile olacağını ve bu nedenle referandum'da 'evet' oyu vereceklerini söyledi. Parti liderlerinin söylemleriyle konuyu mecrasından kaydırdıklarını ifade eden Kavdır, referandumun siyasi bir oylama olmadığının altını çizdi.

Anayasa'nın 29 maddesinde değişiklik öngören paketin oylanmasına 23 gün kaldı. Oylamaya sayılı günler kala sanat camiasından, iş dünyasına, spordan, siyasete artık herkes her ortamda referandumu konuşuyor ve oyunun rengini açıklıyor. Önceki gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un oy rengini açıklamasından sonra MÜSİAD genel merkezi de oyunun rengini beyaz olarak açıklamıştı.

MÜSİAD Sivas Şubesİ Başkanı Tahir Kavdır, 12 Eylül'de niçin 'evet' diyeceklerine açıklama getirdi. Türkiye'nin büyüme trendinde olduğunu ve özellikle bu yıl krize rağmen Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu ifade eden Kavdır, işsizlik oranlarında umut verici rakamların ortaya çıktığını, enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. "Bizim işadamları olarak tek derdimiz, çalışmak üretmek ve ihraç yaparak ülkemizi bir adım öteye taşımak" diyen Kavdır, bütün bunları yapabilmenin yolunun ülkenin demokratikleşmesinde önünün açılmasından geçtiğini vurguladı.

Kavdır, sözlerine şöyle devam etti: "Bu faaliyetler ancak hukukun üstünlüğünün olduğu, demokrasinin tam yerleştiği ve çalıştığı iklimlerde gerçekleşir. Biz ise maalesef halen darbe anayasaları ile idare ediliyoruz. Artık bundan kurtulmanın zamanı geldi de geçti bile. Ancak biz zararın neresinden dönülürse kardır diye bakıyoruz. Şu anda önümüze bir fırsat doğmuştur. Yapılan değişiklikler bizim ve ülkemizin önünü açacak değişikliklerdir. Tam anlamı ile yeterli mi, elbette ki yeterli değil. Yalnız bu değişiklik paketine 'evet' dersek yepyeni bir anayasa yapma imkânına kavuşacağız. 12 Eylül'de evet demenin önemi bizce burada yatıyor. Tüm bu nedenlerden dolayı biz 12 Eylülde sandığa giderek Müsiad'a üye iş adamları olarak 'evet' oyu kullanacağız."

Referandum sürecinde parti liderlerinin söylemlerini de eleştiren MÜSİAD Sivas Şubesi Başkanı Tahir Kavdır, özellikle muhalefet partilerini değişiklik paketinin özünü anlatmamakla suçladı. Anayasa değişikliği referandumunun bir parti meselesi olmadığını vurgulayan Kavdır, "12 Eylülde iktidarı seçmiyoruz. Önümüzü açacak olan bir anayasa değişikliğini oyluyoruz. İlgisiz söylemlerle vatandaşın kafasının karıştırılmasından memnun değiliz. Lütfen herkes 'önce ülkem' diye baksın olaya. Her iki taraf da neyi oylayacaksak onu anlatsın, başka konuları anlatarak işi sulandırmasın." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber