Zimmetçi kadın müdür memurluktan atıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 11:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MERSİN Su Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Finansman İç Kontrol ve Mali Kontrol Şube Müdür Vekili Fatma Şahin hakkında, kuruma mal ve hizmet alımı sırasında zimmetine 231 bin TL zimmetine geçirdiği iddiasıyla alacak davası açıldı ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu gelişmeler üzerine Fatma Şahin, Belediye encümenince memurluk görevinden atıldı. Fatma Şahin, encümenin bu kararına, Mersin Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı dava ile itiraz etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MESKİ Genel Müdürlüğü 9 Eylül 2008'de 40 yaşındaki 1 çocuk annesi Fatma Şahin'in de aralarında bulunduğu 16 personel hakkında soruşturma yapmak üzere Teftiş Kurulu'nu görevlendirdi. Teftiş Kurulu Başkanı Salih Sığırcıkoğlu, yoğun soruşturmadan sonra hazırladığı 66 sayfadan oluşan 20 Ocak 2010 tarihli idari soruşturma raporunda 15 personeli suçsuz görürken, Fatma Şahin'i suçlu buldu. Tarafların da ifadelerinin alındığı geniş kapsamlı soruşturma raporunda, Fatma Şahin'in kullandığı bilgisayardaki bilgileri sildiği, kuruma mal hizmet satışı veya taahhüt işi yapan muhtelif firmaların alacaklarının ödenmesi işlemlerinde bir takım usulsüzlükler gerçekleştirdiği belirlendi.

İMZA TAKLİTLERİ VE ÇOK SAYIDA USULSÜZLÜK

Şahin'in ayrıca ?çeşitli firma alacaklarını, personele veya başka kişilere tahsil ettirip paranın kendisine teslim edilmesini sağlayarak sahip olduğu, bunun için çeşitli imza taklitleri ve sahte cirolar tesis ettiği, firmaların alacaklarından başka firmalara ödemler yaptığı, bunu teminen önce ödeme yapacağı firmaya çek keşide edip daha sonra bir başka firma adına muhasebe düzenlenmesi ve bu sırada daha önce keşide edilmiş olan çekin dip koçanındaki firma ismini silerek, fişin düzenlendiği firmanın ismini yazdığı' saptandı. Ayrıca Er Elektrik ve Promer isimli firmaların sahte kaşelerini kullanarak muhasebe işlem fişi, çek ve gönderme emri düzenlenmesi ve bu belgelerde imza taklitleri gerçekleştirdiği, hesaplarında usulsüz yere para çekilen firmaların yetkililerine kayıt dışı olarak elden para ödemesi yaptığı da iddia edildi.

ALACAK DAVASI VE SUÇ DUYURUSU

Bunun üzerine Hukuk Bürosu'nca yapılan incelemede Fatma Şahin'in 231 bin TL'yi zimmetine geçirdiği ileri sürüldü. MESKİ tarafından 231 bin TL'nin faiziyle birlikte iadesi için Mersin 3'ncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne alacak davası açıldı. Yapılan soruşturmada mali sorumlu olarak görev yapan Fatma Şahin hakkında ayrıca, ?zimmet' suçundan işlem yapılarak cezalandırılması için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

MEMURLUKTAN ÇIKARTILDI

Savcılığın soruşturması ve kurumun alacak davası devam ederken, Fatma Şahin'in durumu Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümeni toplantısında ele alındı. Belediyenin üst disiplin kurulu olan Encümen, Şahin'in ?memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' suçlamasıyla memurluk görevine son verdi.

Suçlamaları kabul etmeyen Fatma Şahin ise, memurluktan çıkartılma kararına Mersin Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber