Başkent yollarında asfaltlama ve çizgi seferberliği başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni cadde ve bulvarların açıldığı Başkent'te çizgisiz yol kalmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Daire Başkanı Mümtaz Durlanık, her geçen gün büyüyen ve genişleyen Başkent'te yeni yerleşim yerlerinin oluşmasıyla bulvar ve cadde sayılarının arttığını belirterek, "Başkentimizin son derece modern ve dünya standartlarındaki yollarına, yine dünya standartlarında şeritleme yapılması için çalışmalara başladık." dedi.

Modern levhalar ve sinyalizelerle donatılan Başkent yollarında şeritleme çalışmalarının yapılması için start verdiklerini kaydeden Durlanık, "Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın asfalt programıyla koordineli olarak 275 bin metrekarelik yeni çizgi çalışmalarına başladık" cümlelerini kaydetti. Durlanık, Eskişehir ve Konya Yolu başta olmak üzere, asfaltlanarak yenilenen, yıpranan, eskiyen veya yeni açılmış olup çizgisi bulunmayan yollardaki şeritleme çalışmalarının yapılmaya başlandığını ifade etti.

Yapılan çizgi çalışması asfalt serimiyle koordineli bir şekilde yapılacağının altını çizen Durlanık, "Gece görünürlüğü için uygun, reflektif özellikli ve Avrupa Birliği ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün öngördüğü standartlardaki boyaları seçtik. Caddelerde uzun ömürlü 'termoplastik-kalıcı' boya, yaya geçitlerine ise tırtıklı, hız kesme özelliğine sahip 'çift kompenantlı-yükseltili' boya seriliyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber