Anadolu Üniversitesi ilk çocuk mezunlarını verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2010 11:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği Çocuk Üniversitesi Spor Eğitim Programı sona erdi. Programdan mezun olan 319 çocuk sertifikasını Rektör Prof. Dr. Davut Aydın'ın elinden aldı.

Haziran ayında başlayan ve 2 ay süren Anadolu Üniversitesi Çocuk Üniversitesi 2010 Yılı Spor Eğitim Programı düzenlenen törenle sona erdi. Programdan mezun olan geleceğin 319 sporcusu sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Davut Aydın ve hocalarının ellerinden aldılar.

Töreninde konuşan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ertuğrul Yörükoğulları, son 10 yılda gelişen çocuk üniversitesi programıyla çocukların ilgi alanlarını küçük yaşta keşfetmelerini amaçladıklarını söyledi. "Çocuk üniversitesi çocukları küçük yaşlarda üniversite hocalarıyla tanıştırıp onları ileride nitelikli sanatçı, bilim adamı ve spor adamı yapabilmeyi amaçlayan bir projedir'' diyen Yörükoğlulları Türkiye'de 5 üniversitede uygulanan projeyi Anadolu Üniversitesi olarak bu yıl uygulamaya başladıklarını kaydetti.

İleriki dönemlerde spor programları yanında uzay bilimleri ve yaratıcı drama eğitimi de vereceklerini belirten Yörükoğulları, ''Özellikle, çocuklarımızın yaz aylarında hem potansiyellerini keşfetmelerini hem de velilerimizi, meraklı çocuklarımızı üniversite hocalarıyla tanıştırmak için büyük bir fırsat olarak görüyorum." dedi. Her öğretim üyesinin bir program açması gerektiğinin altını çizen Yörükoğulları, gelecek sene daha yeni programlar açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber