Aksaray'da 106 STK 'evet' diyeceğini açıkladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2010 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başta olmak üzere 106 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) yöneticisi referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladı.

Aksaray'da STK'lar tarafından oluşturulan Demokrasi ve Özgürlük Platformu adına açıklama yapan ATSO Başkanı Ali Öztürk, referandumun siyaset üstü bir konu olduğunu belirtti. Öztürk, "12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan bir referandum sürecindeyiz. Referandum, siyaset üstü bir konudur ve hangi partinin ne karar verdiği hiç ama hiç önemli değildir. Referandumda oya sunulan paketin ülkemize ne getirdiği, neler kazandırdığı incelenip buna göre karar vermek gerekir. Referandumda oya sunulan paketin içeriğinde bireysel hak ve özgürlüklerle ilgili olumlu maddeler var. Anayasa değişiklik paketinin özü reform niteliğindedir. Bu sebeplerle anayasa paketinin desteklenmesi gerekmektedir." dedi.

Öztürk, Türkiye'nin, bugün geldiği toplumsal gelişmişlik ve siyasal olgunluk düzeyi ile hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik bir anayasayı sonuna kadar hak ettiğini ifade etti. Demokratik ve özgürlükçü bir anayasanın hem hak hem ihtiyaç olduğuna işaret eden Ali Öztürk, yüksek demokrasi standartları, hukukun üstünlüğüne dayanan bağımsız ve tarafsız yargı sayesinde ekonomik ve siyasi istikrar sağlanacağını vurguladı.

ATSO Başkanı Öztürk, Aksaray Demokrasi ve Özgürlük Platformu'nun 'daha güçlü bir evet' için değişiklik paketinin içeriği konusunda toplumu bilgilendirmeye devam edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber