Karaman'da 50 STK'dan referandumda 'evet' çağrısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2010 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman'da sivil toplum kuruluşları, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandumuna destek olma kararı aldı.

50 civarında dernek, vakıf ve sendikayı çatısı altında toplayan Karaman Demokrasi Platformu, darbe anayasasının getirdiği vesayet düzeninden kurtulmak için referandumdaki oylarının 'evet' olduğunu açıkladı.

Karaman Kalesi Ongun Sosyal Tesisleri'nde ortak basın toplantısı düzenleyen Karaman Demokrasi Platformu'nun sözcüsü Avukat Alper Çimen, 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Toplum olarak çok önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçildiğini dile getiren Çimen, "Her toplum gibi Türk toplumu da kültürel, sosyal ve siyasal değişim yasasından uzak değildir. Önemli olan değerlerimizden kopmaksızın ve toplumsal barışımızı güçlendirerek, insanlığın oluşturduğu evrensel hukuk ve demokratik standartlar doğrultusunda bu sürece katkı sağlamaktır." dedi.

Anayasa değişikliği paketinin, toplumun her kesimini ilgilendiren özelliklere sahip olduğunu ifade eden Çimen, bu nedenle kendi karar ve özgüvenleri ile her alanda gelişmeyi, tarihi ilerleyişi güçlü ve sağlam adımlarla sürdürmeleri gerektiğini belirtti. 12 Eylül'de yapılacak referandumun tarihi bir fırsat olduğunun altını çizen Çimen, Anayasa değişikliğinin, siyasal çekişmelere malzeme yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Yeni bir anayasa hazırlamanın gerekliliğinin tüm toplum kesimleri ve siyasi partiler tarafından yıllardır açıkça dile getirildiğini ve parti programlarında millete vaat edildiğini, özellikle ifade eden Çimen, "Bu ülkenin anayasası, o ülkenin demokrasi göstergesidir. Cumhuriyetimiz, yeni anayasa aracılığıyla demokratik temeller üzerinde idame ettirme imkân ve fırsatı 12 Eylül'deki referandumda elimizde olacak. Siyasi mülahazalarla anayasa değişiklik paketinin içeriğine bakılmaksızın mahkûm edilmesi ülkemize ve cumhuriyetimize zarar verir. Objektif bakıldığında, değişikliklerin toplumsal çoğulculuğu koruduğunu, bireysel özgürlükler alanını genişlettiğini ve hukuki güvence altına aldığını görüyoruz." dedi.

Çimen, 1982 anayasasının topluma giydirilmiş deli gömleği olduğunu belirterek, yapılacak değişiklikle ülkenin gerçek manada demokrasi ile yönetileceğini söyledi. Çimen, "Bizler bu referandumu Türkiye'nin önünü açacağına, daha demokratik, daha özgür, daha güçlü bir Türkiye idealine yardımcı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber