Sağlık-Sen Başkanı: Toplu sözleşme hakkı veren pakete 'Evet' diyeceğiz

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 24 Ağustos 2010 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Anayasa Değişikliği Paketi'nin kamu çalışanları adına önemli değişiklikler içerdiğini ifade ederek, ?Memurlara toplu sözleşme hakkı veren pakete ?evet' diyeceğiz? açıklamasında bulundu. Kaçar, grev hakkıyla ilgili mücadelelerinin de devam edeceğini vurguladı.

Anayasa değişikliği paketinde kamu çalışanlarını ilgilendiren maddeleri değerlendiren Kaçar, ?Geldiğimiz noktada masa değil yasa sorunlu temel yaklaşımı içerisinde memurların kendileriyle ilgili her konuda söz sahibi olmaları adına, paydaş olmaları adına, toplu sözleşme düzeninde taraf olma adına toplu sözleşme hakkı verilmesi gerektiğini savunduk? dedi. Memur-Sen'in çabaları neticesinde pakete toplu sözleşme hakkının girdiğini ifade eden Kaçar, açıklamalarına şöyle devam etti: ?Sendikal örgütlenmenin üç temel ayağı vardır. Örgütlenme, toplu sözleşme ve grev. Yıllardan beri toplu sözleşme ve grev hakkının birlikte verilmesi için mücadele verdik. Toplu sözleşme hakkının pakette olması önemli ama grevin olmaması eksiklik. 13 Eylül'den itibaren yeni anayasa talebimizi açıklayacağız. Bunların başında da grev hakkı ve memurlara siyaset yasağının kalkması geliyor.?

Kaçar, bu yıl dokuzuncusu devam eden toplu görüşmelerin tavsiye niteliğinden başka bir anlam taşımadığına da dikkat çekerek, son altı yılda toplu sözleşme yapılmış olsaydı kamu çalışanlarının bugün itibariyle yüzde 17 daha fazla zam alacağını da söyledi. Anayasa değişikliği paketinin emeklilere de haklar getirdiğini söyleyen Kaçar, paketle birlikte toplu sözleşme haklarından emeklilerin de yararlanacağını sözlerine ekledi.

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber