Memur-Sen: Sözleşmeli memurun sorunları ortak çözülmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2010 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşmenin 3. turunda bütün sözleşmelilerin sorunlarının ortak çözülmesi için çalıştay yapılmasına sıcak bakıldığını söyledi.

Başbakanlık Merkez Bina'da süren hükümet ile sendikalar arasındaki maaş zam pazarlığında, 3. tur saat 11.00'dan bu yana devam ediyor. Verilen 15 dakikalık arada açıklama yapan Memur Sen Başkanı Gündoğdu, 28 Ağustos'tan önce hükümetin zam teklifini ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Bakan Hayati Yazıcı'nın, 28 Ağustos'tan önce zam teklifinin açıklanacağına yönelik işaretler verdiğini belirten Gündoğdu, 28 Ağustos günü zam açıklanması ve bunun sendikalar tarafından kabul edilme şartı koşulmasının doğru olmayacağını vurguladı.

Toplu sözleşme için ikincil mevzuat kurulunun kurulması ve çalışmaların başlamasında ısrarcı olacaklarını kaydeden Gündoğdu, 657'deki değişikliğe ilişkin talepleri de görüşmelerde ilettiklerini dile getirdi.

Sözleşmeli statüdeki bütün memurların sorunlarını ortak konuşma yönünde teklifte bulunduklarını aktaran Gündoğdu, 'Hazine, Maliye ile ortak çalışma yapalım dedik. Bize göre önemli bir gelişme. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi düzenlemesinde ısrarcıyız.' değerlendirmesini yaptı.

Eş tayinlerinin de her türlü engelin ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, işçi memur ayrımının kaldırılması için memura siyaset yasağının kaldırılması, toplu sözleşme hakkının memurlara verilmesi ve grev hakkının kamu çalışanlarına verilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber