Değişikliği MHP ve CHP getirmiş olsaydı, yine Evet derdim

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ağustos 2010 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEĞİŞİKLİK, DARBELER SÜRECİNE İNDİRİLMİŞ ÖNEMLİ BİR DARBEDİR

Eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, 12 Eylül'deki anayasa değişikliğine ilişkin referandumda ?evet? oyu kullanacağını açıkladı. Güzel, değişikliği, darbeler sürecine indirilmiş önemli bir darbe olarak niteledi.

CHP ve MHP'nin ?hayır' için uğraşmalarının kendisini ilgilendirmediğini belirten Güzel, ?Bütün samimiyetimle ifade edeyim ki, eğer bu paket AK Parti tarafından değil de CHP veya MHP tarafından getirilmiş olsaydı, ben gene hiç tereddüt etmeden ?evet' oyu kullanırdım? şeklinde konuştu.

MHP Kaybedecek

2002 seçimlerine atıfta bulunan Güzel, ?Sayın Devlet Bahçeli, Rahmetli Ecevit'in yanında bulunarak parlamento dışına çıktı. Şimdi yine CHP'nin kuyruğuna takılmasını parti tabanı hoş görmüyor. MHP ve CHP'nin apayrı düşünceleri var. Birbirine zıt iki parti. Oysa MHP, AK Parti'ye daha yakın, ama AK Parti'yi PKK ile anlaşma yapmış gibi göstermeye çalışarak referandum taktiği uyguluyor. Bahçeli'nin yanlış taktikleri neticesinde CHP'nin peşine takıldılar. Kaybedecekler? dedi.

TÜSİAD oportünizm yöntemini kullanıyor

Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD için söylediği 'bitaraf olan bertaraf olur' sözleri değerlendiren Hasan Celal Güzel, ?Sayın Başbakan'ın TÜSİAD'ı ortadan kaldırmak istediğini düşünmüyorum. TÜSİAD söylenenleri hak etmiştir. 2001'deki anayasa referandumuna ilişkin çarşaf çarşaf ilan verdiklerini hatırlıyoruz. ?Kurumsal olarak evet ya da hayır diyemeyiz' savunmalarını makul görmüyorum. Referandum seçim değildir. TÜSİAD halkın menfaatlerini düşünmelidir. İTO Başkanı evet diyorsa onlar da demeliydi. TÜSİAD her zamanki oportünizm yöntemini yine kullanmıştır? yorumunu yaptı.

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber