Hafta sonu kavrulacağız!

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Ağustos 2010 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir kaç gündür, esen rüzgarla serinlemiştik ama yarından itibaren yeniden yanacağız. Türkiye'nin genelinde sıcak hava dalgası hakim...

Türkiye'nin batı kesimlerinde sıcaklık bugünkü değerinden 5 derece daha yükselecek.

Rüzgarlar zayıf, nem çok artmayacak ama çöl sıcağı gibi kuru bir sıcak olacak.

Eylül ayıyla birlikte ise yağmurlar ve serinleme geliyor.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA NASIL OALCAK?

İstanbul'da hafta sonu rüzgar çok hafif ve lodos yönlü, hava fazla nemli değil ama çok sıcak olacak. Sıcaklık 35-36 dereceye çıkabilir.

Ankara hafta sonunu aşırı sıcak geçirecek. En sıcak gün pazar olacak ve termometre 37-38 dereceyi gösterecek.

İzmirliler gölgede bile çok bunalacak. Nem artacak ve sıcaklık gölgede 39 derece hissedilecek.

Marmara Bölgesi hafta sonu çok sıcak geçecek; rüzgarlar bile serinlik veremeyecek çünkü çok hafif esecek. Sıcaklık Edirne, Balıkesir, Bursa boyunca 38, Sakarya'da 39 dereceye çıkacak. Öğle hava bol güneşli, rüzgar da sıcak eseceğindan güneşe çıkmamakta fayda var...

İç Anadolu'da hafta sonu sıcaklık bugünkü değerinden 5 derece daha yüksek. Hava bol güneşli olacak, sıcaklık özellikle pazar günü Ankara-Kayseri arasında 38 ve Sivas'ta 35 dereceyi görecek.

Ege'de de durum farklı değil, bölge hafta sonu aşırı sıcaklarla kavrulacak. Rüzgar zayıflarken, bir taraftanda sıcaklık ve nem artıyor, kıyılarda 40 derece hissedilecek. Denizli 39, Aydın 40 derece olacak.

Akdeniz'de rüzgar çok hafif esecek. Mersin-Adana arası biraz bulutlanabilir ancak hava aşırı sıcak olacak. Alanya'da gölgede hissedilen sıcaklık 45 derece.

Güneydoğu'da haftalardır yağış yok sıcaklık da değişmiyor; Diyarbakır 40 derece.

Doğu Anadolu'da yüksek sıcaklıklar görülecek. Yağış, Erzurum'da kesiliyor ama Van-Hakkari arasında iki gün daha sürecek. Hafta sonu Erzurum 30, Malatya 37 derece.

Rize'de yağmur yarın çok hafifleyecek. Karadeniz hafta sonunu çok sıcak geçirecek. Nem yükselmiyor, lodos yönlü rüzgar kuru hava taşıyacak. Sıcaklık Karabük'te 42 dereceye yükselecek. Bölgede orman yangını riski de var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber