Dalan'ın kalem müdürü konuştu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ağustos 2010 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"İRTİCAYA Mücadele Eylem Planı" diye adlandırılan belgeye ilişkin görülen davanın 11. duruşması görülmeye başlandı.

İddianamenin yakalamalı sanığı olan ve halen yurtdışında olan Bedrettin Dalan'ın dışındaki 6 sanık, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tarafından yargılanıyor.

Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü duruşmasında ?İrtica İle Mücadele Eylem Planı" diye adlandırılan belgede ıslak imzası olduğu iddia edilen ve 30 Nisan 2010'da tutuklanan Kurmay Albay Dursun Çiçek, tutuklu sanıklar Avukat Serdar Öztürk, Ulusal Kanal istihbarat şefi Ufuk Akkaya, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım getirildi.

Tutuksuz sanık Bedrettin Dalan'ın Özel Kalem Müdürü İlhami Ümit Handan duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklardan Bedrettin Dalan'ın, Özel Kalem Müdürü İlhami Ümit Handan'ın savunmasının alınmasına geçildi. 20 yıldır Bedrettin Dalan'ı tanıdığını ve onun dışarıdaki işlerini takip ettiğini ifade eden Handan, "İstek Vakfı okullarında okuyan MİT mensubu, hakim, savcı ve emniyet mensuplarının çocuklarının burs kontenjanıyla da ben ilgileniyorum. Burs almaya gelen ve kendilerini 'MİT, emniyet mensubuyum' diye tanıtan bazı kişilerin orada çalışmadıkları ortaya çıktığı için Bedrettin Dalan bu konuyla benim ilgilenmemi istemişti. Çevrem geniş olduğu için yardımcı oluyordum. İddia edilen örgütü tanımam, bilmem. Onların da beni tanıdığını zannetmiyorum" diye konuştu.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Mahkeme, Başkan Köksal Şengün'ün muhalefeti ve oy çocukluğuyla, davayı Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de sanıkları arasında bulunduğu Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyasının birleştirilmesine karar vermişti. Ancak Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin Erzurum'daki davayı Cihaner'in diğer dosyasıyla birleştirmesinden doğan uyuşmalık nedeniyle dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda bulunuyor. Başsavcı İlhan Cihaner'in tahliye edildiği Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki dava ise, 2 Temmuz'da Yargıtay Ceza Genel Kurulu'un uyuşmazlığa ilişkin kararının beklenmesi amacıyla 22 Ekim'e ertelenmişti.

ASKERİ MAHKEME DAVAYI REDDETMİŞTİ

Genelkurmay Askeri Mahkemesi ise 20 Temmuz tarihli duruşma sonunda verdiği kararında ?İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı yazıyla ilgili olarak Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında açılan davayı, aynı suçtan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde daha önce açılmış bir dava olduğu ve bir kişinin aynı eylemden dolayı iki ayrı mahkemede yargılanamayacağı gerekçesiyle reddetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber