Burdur'da 30 sivil toplum örgütünden referanduma 'evet'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2010 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'da faaliyet gösteren sendika ve çeşitli vakıfların da aralarında bulunduğu 30 sivil toplum örgütü, Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını duyurdu.

Sivil toplum örgütleri adına basın açıklamasını Memur-Sen Burdur İl Başkanı Mehmet Deveci, yaptı. Türkiye'nin, yakın tarihin çok önemli dönemeçlerinden birini geçtiğine dikkat çeken Deveci, 12 Eylül'de yapılacak referandumun, 'önce devlet' yerine 'önce İnsan' anlayışına kapı araladığını ifade etti.

Türk milletinin, 12 Eylül darbe anayasasının bazı maddelerini değiştiren bir referandumu oylayacağını hatırlatan Deveci, bunun için halk oylamasının tarihi bir anlam taşıdığını kaydetti. Türkiye'nin 12 Eylül'de tarihinin önemli kavşak noktalarından birinden geçeceğini ifade eden Deveci, "12 Eylül'de ortaya çıkacak bir 'evet' kararı, ülkemizin geleceğe daha emin adımlarla yürümesine yeni bir başlangıç oluştururken, 'hayır' kararı da geçmişin tartışmalı, geri kamplaşmaları içerisinde, üçüncü dünyacı bir zaman tünelinde belirsiz bir geleceğe sürükleyecektir." dedi.

Referandumla, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılın gündemini belirleyeceğine inanan Deveci, sandıktan 'hayır'ın çıkması halinde, ülkenin yeni bir çatışma, didişme ve kaos ikliminde güç, zaman ve moral kaybedeceğini vurguladı. Deveci, sandıktan 'evet' çıkması halinde ise daha çağdaş ve ileri bir Türkiye'ye uzanan güvenli bir gelecek yürüyüşünün kapısının aralanacağını kaydetti. Referandumla, her şeyi çözerek pembe bir Türkiye ortaya çıkmayacağını da belirten Deveci, şöyle devam etti:

"12 Eylül referandumunun Türkiye için açtığı yeni çığır, kişilik haklarının gelişmesinden yargı düzeninin çağdaşlaşmasına, çalışma hayatında kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkından, çocuk ve kadın haklarına kadar pek çok alanda önemli yenilikler getirecektir. Değişiklikle anayasa algısı Türkiye'de ilk defa devlet ve bürokrasi merkezli bir kavrayıştan, bugünün dünyasının gerektirdiği birey ve toplum merkezli ileri bir kavrayışa dönüşme yoluna girecektir. Bu perspektiften bakıldığında paketle getirilen yenilikleri ve Türkiye için gerçek bir reform sayılabilecek değişikliklerdir."

12 Eylül tarihinin Türkiye için pek çok bakımdan bir milat olduğunu kaydeden Mehmet Deveci, bu anayasa değişikliği ile Türkiye'nin 21. yüzyıla yakışır yeni ve çağdaş bir anayasanın kapısını aralayacağını aktardı. Darbeler döneminin ilk defa yargılanabilmesinin yolunun açıldığını işaret eden Deveci, "12 Eylül'de evet demek, boş tartışmalara ve geri kamplaşmalara hayır demektir. Referandumda 'evet' demek, yeni ve daha demokratik bir Türkiye'ye 'evet' demektir. Referandumda 'evet' demek, vesayete ve yargı oligarşisine 'hayır' demektir. Referandumda 'evet' demek, daha çağdaş ve insan onuruna yakışır çalışma standartlarına 'evet' demektir. Referandumda 'evet' demek, kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkına 'evet' demektir. Referandumda 'evet' demek, hesap veren ve denetime açık bir idareye 'evet' demektir. Referandumda 'evet' demek, çocuklarımız ve torunlarımız için daha güzel bir geleceğe 'evet' demektir. O halde yetmez ama evet, evet, evet." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber