İzmir'de 'KPSS iptal edilmesin' gösterisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2010 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de KPSS'de başarı gösteren adaylardan oluşan bir grup, internet siteleri üzerinden örgütlenerek sınavın iptal edilmemesi için eylem yaptı.

?KPSS'ye yönelik iddialar ve sınavlarının iptali taleplerine? karşı İnternet üzerinden haberleşerek bir araya gelen gençler, İzmir Konak Meydanı'ndaki Konak Pier Tesisleri önünde toplandı.

KPSS sınavlarının iptali taleplerini eleştiren dövizler açan gençler adına açıklama yapan Esra Adalı, sınav için bir yıldır yoğun bir çalışma göstererek hazırlık yaptıklarını, biriktirdikleri paralarla dersanelere gittiklerini ve sınavda istedikleri puanları aldıklarını söyledi.

Sınavda kopya iddiaları nedeniyle iptal edilmesi yönünde taleplerin gündeme geldiğini ifade eden Adalı, bu gelişme karşısında sarsıldıklarını belirterek, ?Kopya iddialarıyla ilgili incelemenin en kısa sürede sonuçlandırılmasını, kopya çekenler tespit edilerek haklarında gereken işlem yapılmasını istiyoruz? dedi.

Adalı, sınavların iptaline kesinlikle karşı olduklarını söyleyerek, ?Başarısız olan adaylar yaşanan skandalı kendilerine bir umut ışığı olarak görerek, sınavı iptal ettirip kendilerine ikinci bir fırsat yaratmayı amaçlıyor. Bizler adaletin yerini bulmasını istiyoruz, menfaat değil hakkımızın peşinde gidiyoruz. KPSS iptal olsun demek, kopyacılar yerine, sınava giren 800 bin adayı cezalandırmaktır, hayatını bu sınava adamış alın teriyle emeğiyle puan almış atanmayı bekleyen yüz binlerce genci mağdur etmek demektir. KPSS iptal olursa kopyacılar ödüllendirilmiş, sınavda emeğiyle hakkıyla kazanmış adayları sınav stresine tekrar mahkum edilmiş olacak? diye konuştu.

Ak Parti İL BAŞKANI REFERANDUM BROŞÜRÜ DAĞITTI

Açıklama sırasında, referandum çalışmaları kapsamında Konak Pier'de esnaf ziyareti yapan Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, gençlerin yanına geldi. Gençleri dinleyen Kabak, yaşananların çok büyük haksızlık olduğunu ifade ederek, ?Bu bir hırsızlıktır, bunun her türlüsüne karşı çıkmamız gerekiyor. Biz de öğrencilikten geçtik, sınav stresini biliyoruz. Daha önce sınav iptalleri yaşandı. Adalet duygusu çok önemli, zedelenmemeli. Konu yargıya taşındı, sizin gibi üniversite bitirmiş, emeğiyle bir noktaya gelmiş, haklı olan arkadaşlarımızın lehine, mağdur etmeyecek bir sonuç çıkmasını bekliyoruz.? diye konuştu.

Ak Parti İl Başkanı Kabak, daha sonra gençlere referandumla ilgili hazırlattıkları broşürleri verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber