Kadir Has Üniversitesinden 'iş garantili' eğitim

Haber Giriş : 09 Mart 2005 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB fonlarıyla desteklenen ilk eğitim projesini Kadir Has Üniversitesi başlattı.

20-35 yaşları arasında işsiz olan 4 yıllık fakülte mezunları ya da 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık lisansı olan herkes, eğitim programına katılabilecek.

90 saat sürecek bireysel emeklilik derslerinde başarılı olanlar, Emeklilik Gözetim Merkezi'nin açacağı sınavı katılacak. Bu sınavı da başarıyla geçenler, Türkiye'nin önde gelen bireysel emeklilik şirketlerinde iş imkânı bulacaklar.

Türkiye'de bir ilk olan projenin sorumlusu Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Üçdal, ?AB'nin 6. Çerçeve Programı'nda istihdamı destekleyen projelere fonlar ayrılıyor. Biz de bu fonlardan yararlanarak genç işsizlere yeni imkânlar sunmayı amaçladık? dedi. Projenin amacının 4 yıllık üniversite mezunu ya da bankacılık ve sigortacılık yüksek okulunu bitirmiş gençlerin meslek edinmesini sağlamak olduğunu söyleyen Üçdal, ?3 hafta sürecek 90 saatlik bir ders programı ile bireysel emeklilik sistemine girmek isteyen gençlere yardımcı olacağız. Bu eğitim sonrasında Emeklilik Gözetim Merkezi'nin düzenleyeceği bir sınava girerek sınavda da başarılı olmak kaydıyla kendilerine bir sertifika verilecek. Bu sertifika ile özel emeklilik sisteminde iş bulabilecekler? diye konuştu.

11 şirketle sözleşme

Yapı Kredi Emeklilik, Anadolu Emeklik, Garanti Emeklilik, Koç Allianze, Oyak Emeklilik, Vakıf Emeklilik, Ankara Emeklilik ve Başak Emeklilik başta olmak üzere Türkiye'nin önde gelen 11 emeklilik şirketiyle sözleşme yapıldığını vurgulayan Prof. Üçdal şöyle konuştu:

?Projenin iki ayağı var hem eğitimi, hem de işe yerleştirmeyi amaçlıyor. Başvurular 14 Mart-31 Mart arasında yapılacak. Nisan ayı başında eğitime başlıyoruz. Sektörün çok fazla elemana ihtiyacı var. Bu sistem Türkiye'de çok yeni, bu konuda yetişmiş eleman sayısı az. Toplam 360 kişiye eğitim vereceğiz. Hemen hemen hepsi başarılı olursa iş imkanı bulacak. Türkiye'de AB fonları ile yapılan ilk proje. AB fonundan katılımcılara gündelik 8 Euro ödenecek.

Öğrenciler hem eğitim alacaklar, hem de günlük ihtiyaçları karşılayabilecekler. Zaten eğitim ücretsiz.?

Yeni projeler geliyor

Katılımın öngörülün rakamın üzerinde olması halinde bir ön sınav açmayı planladıklarını kaydeden Prof. Dr. Erol Üçdal yeni projelerini de müjdesini veriyor:

?Bundan sonra yeni eğitim programları için hazırlıklarımız sürüyor. İstihdamı destekleyecek eğitimler olacak. Ancak istihdamın haricinde bir ilaç ya da hastalıkla ilgili araştırmalara da yine bu projelerle öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Elektronik sanayi ile ilgili özel projeler konusunda girişimlerimiz sürüyor. Ayrıca proje başarılı olursa yine AB fonları desteğiyle devam edebilir.?

Başvurular 14 Mart'ta başlıyor

-20-35 yaşları arasında dört yıllık fakülte mezunu ya da 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık meslek yüksek okulu mezunları eğitim için başvurabilecekler.

- Başvurular 14 Mart - 31 Mart tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi'ne yapılacak. 3 hafta sürecek 90 saatlik eğitim

nisan ayında başlıyor.

-Ücretsiz eğitimi başarıyla tamamlayanlar yine Kadir Has Üniversitesi'nde Emeklilik Gözetim Merkezi'nin açacağı sınava katılacak. Bu sınavı geçenlerin işi hazır.

- Proje kapsamında toplam 360 kişiye eğitim verilmesi planlanıyor. Katılım öngörülen rakamı geçerse eğitim öncesi sınav açılacak.

-AB fonundan katılımcılara gündelik 8 Euro ödenecek.

-Daha fazla bilgi için (212) 533 65 32-681 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Üst düzey yönetici yetiştireceğiz

TÜrkİye'de AB standartlarına uygun eğitim veren sayılı kurumlar arasında yer alan Kadir Has Üniversitesi, Brüksel'deki AB Üniversitesi'nin bir benzerini Türkiye'de açmayı planlıyor.

AB bünyesindeki kuruluşlara yönetici yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Erol Üçdal, ?Brüksel'deki üniversite üst düzey yönetici yetiştiriyor.

Bu üniversitenin ikincisini biz Türkiye'de kurmayı planlıyoruz. Şu an temaslarımız sürüyor. Üniversite sonrası üst düzey yönetici yetiştireceğiz? dedi. Özellikle yeni üye olan ülkelerde böyle bir sorun olduğuna dikkat çeken Üçdal, açıklamalarına şöyle devam etti:

?Yönetici pozisyonunda olan kişilerin eğitilmesi gerekiyor. Bunu da sadece Brüksel'deki bu üniversite yapıyor. Çok fazla ülke olduğu için yoğun bir katılım oluyor. Biz benzer bir eğitim sürecini burada başlattığımızda yönetici adayları hiçbir sıkıntı çekmeden eğitim alabilecekler. Sadece Türk yöneticilere değil, yeni üye olan ülkelerin yönetici adaylarına da bu eğitimi vereceğiz. Türkiye'de bu konuda da ilk olacağız. Biz, eğitim programlarımız AB standartlarına uyarladık. Şu an öğrencilerimizden bazıları İtalya'da, Viyana'da eğitimlerine devam ediyorlar. AB'deki 12 üniversite ile protokollerimiz var, onlarda bize öğrenci gönderecek.?

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber