Üniversiteli uyuşturucu taciri narkotik köpeklerini atlatamadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2010 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'da iki ayrı operasyonda 70 kilo kubar esrar, 3 bin 500 kök hint keneviri ve kenevir tohumu ile uyuşturucu yetiştirmede kullanılan malzeme ele geçirildi.

Narkotik köpekleri 'Vergi' ve 'Ablak'ın da katıldığı operasyonlarda iki kişi de gözaltına alındı.

Özellikle Amanos Dağları'nda hem PKK'ya hem de uyuşturucu tacirlerine nefes aldırmayan Jandarma ekipleri, son olarak Serinyol'a bağlı Uzunalıç köyünde yaptığı operasyonda, üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Ü.D'ye ait bir evde, 30 kilo kubar esrar, bin kök Hint keneviri, 500bin kök kenevir bitkisi yetiştirebilecek kadar tohum ve kenevir ekiminde kullanılan malzeme ele geçirdi.

Yapılan operasyonlarda, başarılı narkotik köpekleri 'Vergi' ve 'Ablak' da aktif rol aldı. Koku alma yetenekleriyle uyuşturucunun peşinden koşan narkotik köpekleri Pointer cinsi Vergi ile Labrador cinsi Ablak, ilk cezayı da bir üniversite öğrencisine kestiler.

Jandarma ekiplerinin, Uzunalıç köyünde yaptığı operasyonda görev alan narkotik köpekleri, yerin altında gömülü olan uyuşturucuları da tespit etti. Yapılan operasyonda suçüstü yakalanan Ü.D. ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerinin bir diğer operasyonunda ise, 40 kilo kubar esrar ile 2 bin 500 kök hit keneviri ele geçirildi. Bu operasyonla ilgili de İ.K. gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber