Garantili sınav çetesinde 12 memur var

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, KPSS, LYS ve AÖL sınavlarına 3-4 bin lira karşılığında elemanlarını sokan bir çete ortaya çıkarıldı. Yüzde yüz garantili çalışan çete üyeleri arasında doçent ve öğretmen de var

Adana merkezli 10 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda YÖK, ÖSYM ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği sınavlarda para karşılığı adayların yerine 'joker' diye adlandırılan başkalarının girmesini sağlayan bir çete çökertildi. Para karşılığı başkalarının yerine sınava giren kişiler olduğunu belirleyen jandarma ekipleri Adana, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Konya, Kırşehir ve Kars'ta daha önce belirlenen 45 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. 37 kişinin gözaltına alındığı baskınlarda 21 bilgisayara, çok sayıda CD ve hard diske el konuldu.

DOÇENT DE GÖZALTINDA

Aralarında 1 doçent ile üniversite görevleri ve öğretmenin bulunduğu 12'si kamu görevlisi, 5'i kadın 37 zanlı sağlık kontrolünün ardından sorguya alındı. 3-4 bin lira karşılığında sınavlarda yüzde yüz kazandırma vaadinde bulunan çetenin, anlaşma sağlanan adaylara sahte kimlik ve evrak tanzim ettiği belirlendi. Çetenin, şehir merkezinde öğrenci evleri kiralayarak örgüt elemanlarının ders çalışmalarını sağladığı, özel dersler aldırarak sınavlara hazırladığı belirlendi. Çetenin resmi mühür ve sınav belgelerinin birer suretinin para karşılığı irtibatlı oldukları kamu görevlileri aracılığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından temin ettiği de tespit edildi. Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da Z.K. adlı şahsın etrafına topladığı C.K, A.Ç, M.K. ve H.A. adlı şahıslarla suç örgütü oluşturarak ''resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık'' yaptığı ihbarı üzerine operasyon yapıldığı bildirildi. Açıklamada, Adana'da son yapılan LYS, KPSS, AÖL sınavı ile Beden Eğitimi Yetenek Sınavına 9 örgüt elemanının toplam 11 asıl adayın yerlerine sınava girdiklerinin de belirlendiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber