Çetin Doğan, aleyhinde rapor düzenleyenlerden tazminat istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balyoz davası sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan, tutuklanmasına gerekçe gösterildiğini iddia ettiği, eksik, bilimsel gerçeklere aykırı ve yönlendirici olduğunu ileri sürdüğü bilirkişi raporunu hazırlayan heyete 20 biner TL'lik tazminat davası açtı.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz tarafından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, TÜBİTAK'ta görevli araştırmacı Erdem Alparslan, başuzman araştırmacılar Tahsin Türköz ve Dr. Hayretdin Bahşi'den 20 biner TL'lik manevi tazminat talep edildi. Dilekçede Doğan'ın 26 Şubat 2010'da tutuklanmasına CD'ler hakkında aldırılan bilirkişi raporlarının gerekçe gösterildiği belirtildi. Avukatlar dilekçede, "Müvekkilimizin tutuklanmasına ve tutukluluk halinin devamına gerekçe olarak gösterilen başlıca belge bu üç bilirkişi tarafından hazırlanmış olan 19 Şubat 2010 tarihli TÜBİTAK raporudur." denildi.

Bir raporun TÜBİTAK'tan alınmasının doğruluğu için yeterli olduğu ifade edilen dilekçede avukatlar, "Davalılar tarafından hazırlanmış raporda yeterli derecede ve ayrıntılı uzman görüşü yansıtılmadığı tespit edilmiştir" denildi. Bilirkişilerin "CD'lerin bir manipülasyon işleminden geçmiş olabileceği" hususuna raporlarında yer vermeyerek gerçeği sakladıkları ve Doğan'ın özgürlüğünün kısıtlanmasına dayanak olarak gösterilen bir rapor düzenledikleri ileri sürüldü. Dilekçede, "Davalılar tarafından hazırlanmış olan TÜBİTAK raporunun bilimsel gerekçelere dayanmadığı, söz konusu rapor hazırlanırken kasten gerekli özenin gösterilmemiş olduğu olması bizi, davalılarca gayriciddi ve taraflı bir yaklaşımın sergilendiği sonucuna götürmektedir. TÜBİTAK raporunu hazırlayan bilirkişiler, mesleklerinin gerçeklerini yansıtmayan, bilim dışı kesin yorum içeren tek yönlü bakış açısını yansıtan bir rapor kaleme almışlardır. Bu yönüyle hazırlanan rapor nesnel değildir ve bilime aykırıdır." ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber