Diyanet personeline mali iyileştirmeler, bayram öncesine yetişecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Eylül 2010 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat kanununda yapılan değişiklikler 13 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Yapılan düzenlemede bazı mali iyileştirilmeş yapılmıştı. Ancak bu düzenlemelerin yürürlüğe girmesi için yan ödeme kararnamesinde değişiklik yapılmalıydı. Söz konusu değişikliklerin bayram öncesi yürürlüğe gireceği Maliye Bakanlığı müsteşarı tarafından ifade edildi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ile görüşen Müsteşar Ağbal konuyla ilgili kararnamenin bayram öncesi imzalanacağı ve ödemelerin de en kısa zamanda yapılacağı sözünü verdi. Ağbal ayrıca ödemelerin de 15 Temmuz 2010'dan geçerli olacağı müjdesini verdi.

4/B'lilerin Ek Ders Ücretleri 2011'de

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan 4/B'li Kur'an Kursu Öğreticisi ve İmam-Hatiplerin ek ders ücretinden 2011 yılında yararlanması için gerekli düzenlemenin de yapılacağını söyleyen Ağbal, ayrıca 4/B'lilerin yer değişikliğinden kaynaklanan yolluklarını alabilmeleri yönünde de çalışmalarının olduğunu belirtti.

İlitam Kontenjanı Artırılsın

İlitam kontenjanının artırılması veya sınırsız hale getirilmesi konusunda da Ağbal'dan çalışma isteyen Diyanet-Sen heyetine aynı zamanda YÖK Yönetim Kurulu Üyesi olan Ağbal destek sözü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber