Dörtyol'da şok ses kaydı: Hazır fırsat varken yakıp yıkalım/ Video

Haber Giriş : 07 Eylül 2010 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde geçtiğimiz ay yaşanan olaylarla ilgili her gün yeni bir bilgi ve belge ortaya çıkıyor. Saldırıyı tetikleyen olayda kullanılan arabanın MHP'li Meclis üyesine ait olmasının ardından MHP ve AK parti arasında karşılıklı suçlamalar yapılmıştı..

AK Parti MHP kanadını suçlarken, MHP iftiraya uğradıklarını ve MHP'lilerin bu provokasyonların içinde olmadıklarını savunmuştu. Bugün internete düşen bir ses kaydı bu iddialara yeni bir boyut kazandıracak.

Dailymotion'a düşen ve habervaktim'de yayınlannan ses kaydındaki kişinin MHP Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı olduğu iddiası doğru çıkarsa olay yeni bir boyut kazanacak.

Video kaydındaki ses, Kürt kahvelerinin yakılıp yıkılmasını istiyor, "Reis gecenin hazırlıkları yapılıyor. Geri dönüş yok artık" diyor..

Dörtyol'da olayların yaşandığı günlere ait olduğu anlaşılan ses kayıtlarında "Burası yıkılacak bugün" diyor biri, diğeri "Hazır elimize fırsat geçmişken, yakalım yıkalım" teklifinde bulunuyor. Bir diğeri "AKP'li tüpçü tamam, dağıttı çocuklar" diyor.

DÖRTYOL'DA NELER OLMUŞTU?

26 Temmuz 2010 tarihinde Dörtyol'da 4 polisin şehit edilmesinin ardından başlayan ve etnik çatışmaya doğru sürüklenen şiddet olayları olayları tüm kenti ayağa kaldırmıştı. Dalga dalga yayılan ve Doğulu ve Kürtler'in oturduğu semtlere doğru sıçrayan olaylar sonrası 4 gün süren bir olaylar silsilesi yaşanmıştı..

Kaynak:habervaktim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber