Başbakan'a hakaret eden savcıya 1'e karşı 2 oyla dava açıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Eylül 2010 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan Başsavcılığı, bir ilke imza atarak, yasadışı elde edilip edilmediğini araştırmaya bile gerek görmeksizin, youtube'da yayınlanan bir ses kaydından dolayı Ankara Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci hakkında iddianame hazırladı

TÜRKER KARAPINAR Ankara

Demirci'nin Meclis Başkanı, Başbakan, Yargıtay Başkanı, HSYK üyeleri ve eski Diyarbakır Valisi, halen Başbakanlık Müsteşarı olan Efkan Ala'ya ?kamu görevinden dolayı hakaret ettiği?, ayrıca zincirleme görevi kötüye kullandığı iddia edildi.

Hakaret suçuna dayanak gösterilen youtube'da yayınlanan konuşmaların yasal yollardan elde edilip edilmediğinin, mahkemece değerlendirilmesi gerektiği belirtilmekle yetinilen iddianamede, Demirci hakkında bu suçtan dolayı 1 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, bu iddianameyi, 1'e karşı 2 oyla 17 Nisan 2009'da kabul etti. Karara muhalif kalan Hâkim Osman Kaçmaz ise yasadışı elde edilen konuşmaların hukuken değerinin bulunmadığını ve yasak delil niteliğinde olduğunu belirtti.

Hakkındaki delillerin yasadışı olup olmadığına bakılmaksızın dava açılan ilk savcı olarak tarihe geçen Demirci, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yargılanacak.

İddianame, Adalet Bakanlığı'nın izniyle hazırlandı. Demirci, ayrıca görevi kötüye kullanmak suçundan 5 yıl 3 ay olmak üzere toplam 6 yıldan 13 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber