8 Eylül 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2010 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Başkanı İlter: 'Hayır kargası' olmaktansa 'evet bülbülü' olmayı tercih ederiz (Özel)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Ülkücülerden 'evet' diyecekleri ciddiye almıyoruz" şeklindeki açıklamasına Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Başkanı Avukat Hasan İlter'den cevap geldi. 'Hayır kargası' olmaktansa 'evet bülbülü' olmayı tercih edeceklerini söyleyen İlter, MHP yönetiminin kendi dava arkadaşlarına karşı aslan kesildiğini, milletin milli ve manevi değerlerine fütursuzca saldıranlara, darbecilere, işkencecilere, vesayetçilere ise süt dökmüş kedi gibi davrandığını ifade etti. İlter, ülkücülerin bir zamanlar Bülent Ecevit'in peşine takılıp Rahşan Ecevit'in hakaretlerine maruz kalarak ülkücü hareketin muhteşem mazisini lekeleyenlerin, şimdi de CHP'nin peşine takılıp ülkücü hareketi bir kez daha tarumar edeceklerin hesaplarına uygun hareket etmeyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk ile iftar yemeğinde bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Gül, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Türkiye-Slovenya Dünya Basketbol Şampiyonası Çeyrek Final maçını izleyecek. (19.00/21.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Trabzon'da düzenlenecek mitingde halka hitap edecek. (13.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye gidecek.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da esnaf ziyareti gerçekleştirecek. (11.30)

Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım malzemesi taşıyan 'Pakistan'a vefa treni' Haydarpaşa Garı'ndan hareket edecek. (11.00)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da esnaf ziyareti gerçekleştirecek. (11.30)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, partisinin Ar-Ge Başkanlığı ve Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ''Anayasa Değişikliği'' konulu blog yarışmasının sonuçlarıyla ilgili bir toplantı yapacak. (12.00)

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, ülke ve kent gündemine ilişkin basın toplantısı yapacak.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ramazan Bayramı nedeniyle valilikte görev yapan personel ile ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının ilgilileri, belediye başkanlıkları, kaymakamlıklar ve il genel meclisi üyelerini makamında kabul edecek. (11.40)

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Referandum hazırlıkları ve sandık kurulları ile ilgili görüş ve düşüncelerini açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek.(11.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye personeli ile bayramlaşacak. (10.00)

Dr. Mehmet Öz, kendi televizyon programında bağırsak kanseri başlangıcı ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. Washington

Çin'de Ramazan'ın sevinç ve hüznü bir arada yaşanıyor. 200 bin Müslüman'ın yaşadığı başkent Pekin'de tadilatı süren Nanxiapo (Nanşiapo) Camisi'nde Müslümanlar, bir yandan iftarlarını açarken, diğer yandan da bayrama hazırlanıyor.

Merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Başkanı John Chipman, ABD ve İngiltere'ye Afganistan'daki askeri stratejiden vazgeçmeleri çağrısında bulundu. El-Kaide ve Taliban tehdidinin abartıldığını söyleyen Chipman, "Daha az hırslı ve daha az askerle yeni bir strateji uygulanmalı." dedi.

Amerikan yönetimi, Hıristiyan bir din adamının 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kur'an-ı Kerim yakması girişiminden endişe ediyor.

Protestolar İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in peşini bırakmıyor. Yeni kitabi için Londra'da bugün yapılması planlanan imza gününü iptal eden Blair, Tate Modern Galerisi'nde kendisi için düzenlenen programa katılacak. Galeri önünde dev protesto gösterilerinin gerçekleşmesi bekleniyor.

Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi dini liderler bir araya gelerek, ABD'de artan İslam karşıtlığını kınadı. Adalet Bakanı Eric Holder ile görüşen din adamları, yaşananların Amerikan değerleri ile bağdaşmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber