Okul alışverişinde Çin malı uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2010 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okul alışverişlerinde sağlıklı kırtasiye ürünü almaya özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, ?Sağlık açısından zararlı Çin mallarından uzak durun? dedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, okulların açılmasına az bir süre kala 15 milyon öğrencinin okul kıyafetleri ve kırtasiye alışverişi yapacak velileri uyarmak istediğini kaydetti.

Okul alışverişlerinde alınan okul kıyafetleri ile kırtasiye malzemelerinin Türkiye'de üretilmiş markalardan almaya özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, ?Sağlık açısından zararlı Çin mallarından uzak durun? dedi.

Okul kıyafetlerinde ve kırtasiye fiyatlarında önemli bir artış olmamasına rağmen zorunlu ihtiyaçların alındığında 750 TL ile bin 500 TL arasında bir harcama gerektiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

?Aileler için masraf kapısı olsa da çocuklarımıza sağlıklı kırtasiye ürünleri almak çok önemli. Sentetik ve boyalı Çin malı kumaşlardan yapılmış okul giysilerinden mutlaka uzak durulmalıdır. Ucuz diye alınan malların uzun vadede sağlığımızı tehdit ettiğini unutmayalım. Yurtdışından ithal edilen Çin mallarına verilen paraya yazık. Malı ucuza üretmek için ucuz kimyasallar ile eksik hammadde kullanılıyor. Ama ülkemizde üretilen malların kalitesinden şüphe etmeyin. Çin bile kaliteli defteri bizden alıyor.?

Bendevi Palandöken, serbest kıyafet uygulamasında esnafın zarar edeceğini söylediklerini ve böylece uygulamanın ertelendiğini ifade ederek, okul kıyafetlerinin sık sık değişmesinin de velileri ve esnafı sıkıntıya soktuğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber