7 üniversite için rektör başvurusu başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Eylül 2010 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, yeni kurulan Bursa Teknik, Erzurum Teknik, İstanbul Medeniyet, İzmir Katip Çelebi, Kayseri Abdullah Gül, Konya ve Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri'ne rektör ataması yapacak.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN İLAN

1. 18.06.2008 tarihli ve 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesinin (a) fıkrası hükümlerine göre yeni kurulan Bursa Teknik, Erzurum Teknik, İstanbul Medeniyet, İzmir Katip Çelebi, Kayseri Abdullah Gül, Konya ve Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri'ne rektör ataması yapılacaktır.

2. İlgilenenler 13 Eylül 2010-01 Kasım 2010 tarihleri arasında (01 Kasım 2010 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na başvuruda bulunabilirler.

3. Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde;

a) ?Profesör? akademik unvanını taşıması,

b) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması,

c) Rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması,

şartları aranacaktır.

4. Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, üçüncü fıkrada belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir Devlet veya Vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değildir.

5. Başvuru dilekçesi ile birlikte ekte sunulan formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer almalıdır.

6. Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin süreç, başvuru için öngörülen süre dolduktan sonra ayrıca ilan edilecektir.

Not: Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, ? [email protected] mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır ? adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber