E-MBA yüksek lisans programı tanıtıldı

Haber Giriş : 10 Mart 2005 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda, internet üzerinden online eğitim veren İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı (e-MBA - Master Of Business Administration) Bursalılara tanıtıldı.

e-MBA programının YÖK tarafından onaylanmış, internet üzerinden eğitim veren ilk işletme yönetimi yüksek lisans programı olduğunu belirten e-MBA Öğretim Görevlisi Osman Yükseltürk, "Programda akademik kadro tarafından hazırlanan ders notları, haftalık olarak programın internet sitesinde yayımlanır. Tüm ders notları, dönem sonuna kadar internet sitesinde açık kalır. Her hafta işlenen derslerin sonunda testler ve interaktif sorular yer alır. Ders sayfaları şema, grafik ve benzeri görsel öğelerle desteklenmiş, sunum ve animasyonlarla hareketlendirilmiştir. İnternet sitesinde ödev ve alıştırma sınavları yayımlanır. e-MBA programı İngilizce veya Türkçe olmak üzere iki dilde sunulmaktadır. İngilizce programı 13 bin 500 YTL, Türkçe programı ise 9 bin 780 YTL olan e-MBA hakkında bilgi almak isteyenler, www.bilgiemba.com sitesine girebilirler" dedi.

Toplantının devamı ise Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat'ın konuşmasıyla devam etti. Akat, Türk insanı olarak aldığımız her doların Türkiye'ye karşı oynanmış bahis olduğunu belirtti. Türkiye'de döviz fazlası olduğuna dikkat çeken Akat, "Hırsız bir gecekonduya giriyor ve sabah bir bakıyorsunuz evden 4 bin, 5 bin dolar çalmış. Ben kaç senedir 1 dolar bile almıyorum Türk parasına güveniyorum. Yazılarımda hep dolar düşecek dedim ve düştü. Dolarla iş yapanlar şu anda bozduramıyorlar. Türkiye artık şikayet edilen yüksek faizden kurtuluyor. Bunun sonucunda piyasada canlılık oluştu. İhracat kökenli hızlı bir büyümeye gitmemiz için döviz kurunun 1 milyon 600 bin lira olması gerekir. Ancak arz ve talebe bakıldığında bunu oluşturacak ekonomik şartlar mevcut değil. Ben yine de dolar kurunun 1.45 YTL, paritenin de 1.30 olmasını istiyorum. Türkiye'de çok sayıda büyüyen firma var. Rekabet edersen büyürsün. Kalitesiz firma rekabete girdiği zaman ezilir ve kaybolur. Eğer bu işi biliyorsan rekabete girdiğin zaman büyürsün, değer kazanırsın" diye konuştu. Toplantıya çok sayıda iş adamı katıldı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber