Başbakan'dan istifacılara: Bedelini halk ödetir

Haber Giriş : 10 Mart 2005 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'de bugün gerçekleşen beşinci istifa ile ilgili, ''bedelini halk ödetir. AKP, bu konuda rahattır, emin adımlarla ilerlemektedir'' dedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen terör toplantısına katılmak üzere ülkeye hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda bir açıklama yapan Başbakan Edoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İlk olarak, AK Parti içinde esen istifa rüzgarlarıyla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "arkadaşlarımız siyasi haklarını kullanıyorlar. Hiçbiri bağımsız aday olarak parlamentoya girmedi. Bunların bedelini halk onlara ödetir" dedi.

AKP olarak bu konuda oldukça rahat olduklarını vurgulayan Erdoğan, emin adımlarla ilerlemeye devam ettiklerini vurguladı.

"Medya olayı gereğinden fazla abarttı" Erdoğan, İstanbul'da 8 mart öncesi meydana gelen ve Avrupa Parlamentosu'na taşınan göstericilere şiddet olaylarıyla ilgili olarak da, "polisimizin duygusal davrandığı anlar olabilir, ancak ciddi boyutta değil" diye konuştu.

Medyayı olayları olduğundan fazla abartmakla suçlayan Başbakan, "medya adeta AB'ye servis yaptı" dedi. Basın mensuplarına, olaylı gösteride okunan bildirinin 8 mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olmasına rağmen, gösterinin neden 6 martta düzenlendiğini soran Erdoğan, 7 martta düzenlenen AB Troykası toplantısını provoke etmek amacı taşındığını vurguladı.

Bu tür olayların batıda da sıkça gerçekleştiğini hatırlatan Başbakan, medyadan daha duyarlı ve dikkatli davranmasını istedi.

Kofi Annan ile ikili görüşmede konu Kıbrıs Madrid'deki terör zirvesi sırasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan ile de biraraya geleceğini belirten Başbakan Erdoğan, gündemin Kıbrıs sorunu olacağını söyledi. Kıbrıs konusunda Türkiye'nin garantör ülke olarak üstüne düşeni yaptığını ifade eden Erdoğan, Türkiye ve KKTC Türklerinin 24 nisan öncesi ve sonrasında herşeyi açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi.

Erdoğan, Güney Kıbrıs Rum kesiminin, 24 nisan referandumunda oylanan Annan Planı'na yüzde 75 oranında 'hayır' dediğini hatırlatarak, Kuzey Kıbrıs Türk kesiminin ise yüzde 65 oranındaki 'evet' oyuyla barıştan yana olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, buna rağmen Rum tarafının AB'ye alınmasının, KKTC'nin ise ambargoya maruz kalmasının haksızlık olduğunu dile getirdi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber