KPSS'de hala soru işaretleri var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2010 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Eğitim Bilimleri Testi'nin iptal olmasına ilişkin, ?Bu iptal daha önce değil de şimdi yapıldıysa ortada ne gibi veriler var? Bu verilerin kesinlikle kamuoyuyla paylaşılması gerekir? dedi.

Kılıç, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün iptal edildiği açıklanan KPSS'nin Eğitim Bilimleri Testi ile ilgili değerlendirme yaptı.

Sınavın bu bölümünün iptal edilmesine rağmen halen birtakım sorulara cevap verilmediğini belirten Kılıç, ?Bu iptal daha önce değil de şimdi yapıldıysa ortada ne gibi veriler var? Bu verilerin kesinlikle kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor? dedi.

YÖK'ün ve ÖSYM'nin bu süreçte çelişkili açıklamalar yaptığını ileri süren Kılıç, bu şekilde iddiaların giderek artacağını, şaibelerin giderek büyüyeceğini iddia etti.Kılıç, bu sürecin asıl mağdurlarının emeğiyle çalışarak bu sınava giren, sınav stresi yaşayan öğretmen adayları olduğunu ifade ederek, ?Bu kişilerin mağduriyetine ilişkin kim hesap verecek. Bu sürecin yarattığı öğretmen açığının mağduru olan çocuklarımıza ilişkin hesabı kimler verecek. Bu soruların hepsi ortada? diye konuştu.

Eğitim Bilimleri Testi sorularının MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanacağı yününde bazı iddiaların olduğunu öne süren Kılıç, ?Henüz kesinleşmedi ama Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamalarına baktığımızda böyle bir niyetin güçlü olduğu ortaya çıkıyor? dedi.

KPSS iddialarına ilişkin sürece çok fazla düşünülmeden müdahale edildiğini savunan Kılıç, bu sürecin yarattığı sorunların giderek artacağını kaydetti.

Bu sorunun teknik bir mesele, güvenlik sorunu gibi algılanmaması gerektiğini anlatan Kılıç, burada asıl üzerinde değerlendirme yapılması gereken konunun sınav sistemi olduğunu söyledi.

Kılıç, yetkililerin eğitim sistemine dair köklü bir değerlendirme yapmasının doğru olduğunu, bunun da eğitim sendikalarının ve ilgili kurumların da içinde yer aldığı bir toplantı olması gerektiğini kaydetti.

OKUL BOYKOTU

Kılıç, bir gazetecinin ?BDP'nin okul boykotuna? ilişkin bir sorusu üzerine, şöyle konuştu:?Bu kararı BDP almamıştır. Bizler eğitimciler olarak hangi ülkede ne tür koşullarda yaşadığımıza bağlı kalmadan ana dilinde eğitimin evrensel ve temel hak olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda uzun yıllardan bu yana talepler ortaya konmuştur. Fakat bu talepler karşılık bulmamıştır. Gelinen noktada bu yapılanı, taleplerin karşılık bulmaması nedeniyle demokratik bir tepki olarak algılamak gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu sürece çözüm üretmeye dair kafa yorması gerekir. Bu talepleri dikkate alması gerekir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber