Kayıt bölgesi dışından öğrenci nakilleri nasıl yapılacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2010 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü 13/09/2010 tarih ve 14714 sayılı ?Fiziki kapasitesi dolmayan okullar? konulu yazıları ile kayıt bölgesi dışından öğrenci nakillerinin nasıl yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 13/09/2010 tarih ve 14714 sayılı ?Fiziki kapasitesi dolmayan okullar? konulu yazılarında; ?İlköğretim okullarının birinci sınıfına kayıtlar, 2009?2010 eğitim Öğretim yılından itibaren e-kayıt sistemi ile yapılmaktadır.

e-Kayıt uygulaması; Öğrenci dağılımlarının dengeli yapılması, normal öğretime geçilmesi, bina ve derslik ihtiyacının rasyonel ve objektif olarak planlanması, sınıflardaki öğrenci mevcutlarının ideal sayıya düşürülmesi, öğrencilerimizin trafikte geçecek zaman kaybının önlenmesi, ailelere sosyo-ekonomik katkılarının olması, mecburi öğretim çağındaki tüm çocukların okullulaştırılması gibi konularda eğitim sistemimize bir çok olumlu katkılar sağlayabilecektir.

Diğer taraftan Millî Eğitim Bakanlığı 2010?2014 Stratejik Plandaki hedeflerden birisi de; ?... İlköğretimde derslik başına düşen Öğrenci sayısı, plan dönemi sonuna kadar 30'a düşürülecek ve ilköğretimde ikili öğretimden tekli öğretime geçilecektir." Bu bağlamda tüm ilköğretim okulları, bu hedefe ulaşmak için gerekli çalışmaları başlatacaktır.

Ayrıca mevcut derslik/öğrenci sayıları dikkate alındığında, fiziki kapasitesi uygun, sınıf mevcutları düşük ve normal Öğretim yapılan okullara; tüm resmî ilköğretim okulları, e-kayıt aday öğrenci memurlar.net bölümündeki çocukların kesin kayıtlarını yaptıktan sonra sınıf mevcutlarını ideal sayıya göre ayarlayarak, eksik kalan sınıflar için Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 17/f maddesi kapsamında kayıt bölgesi dışından öğrenci nakilleri yapılabilecektir.? Açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber