Adalet Bakanı: BDP ile o sabah görüşecektik, patlama oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2010 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ?BDP temsilcileriyle görüşecektik. O sabah Hakkâri'deki mayınlı saldırı oldu, erteledik? dedi.

Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulusi programına katılan Ergin, Gazeteci Mehmet Acet ile Metehan Demir'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ergin, Hakkâri'de 9 kişinin öldüğü mayınlı saldırıyla ilgili bazı çevrelerin henüz veriler ortaya çıkmadan, belli adresleri işaret etmesini yakışık bulmadıklarını söyledi.

Talepleri bilmiyoruz

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek'le birlikte, BDP yöneticileriyle TBMM'de gerçekleştirilmesi öngörülen, ancak Hakkâri'deki olay nedeniyle ertelenen görüşmenin ne zaman yapılacağına dair soruyu Ergin, şöyle yanıtladı:

?Görüşme talepleri neyi içeriyordu onu bilemiyoruz, geldiklerinde anlaşılacaktı. Parlamentoda siyaset yapan bir siyasi partinin bizden randevu talep ettikten sonra bizim onu karşılamamamız gibi bir yaklaşım olmaz. Niçin o saate kadar haber verilmemişti? Görüşme alanının, panayır yeri gibi kameralarla dolmasını arzu etmedik. Görüşmeye kısa bir süre kala ajansa haber edip, onun aracılığıyla duyurulması öngörülmüştü. Görüşme sabahında (Hakkâri'deki) olayın cereyan etmesiyle beraber bu atmosfer içinde bu görüşmenin faydalı olmayacağı kanaatiyle görüşmenin bir başka tarihe bırakılmasını ilettik.?

Öcalan'la aynı rejim

Devletin, teröristbaşı ile görüşmelerinin devam edip etmediğinin sorulması üzerine Ergin, ?Abdullah Öcalan, Türkiye'ye getirildiği günden beri hangi rejime tabiyse bugün de aynı rejime tabidir. O günkü hükümet döneminde ne yapılıyorsa bugün de o yapılıyor. Güvenlik birimleri ihtiyaç duymaları halinde, görüşme talep ederlerse, bu görüşmeler geçmişte de olmuştur, bugünde oluyor? cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber