Zekai Tahir'de, giriş çıkışlar retina kontrolü ile yapılıyor

Haber Giriş : 11 Mart 2005 01:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuya ilişkin olarak CHP Milletvekili Sayın Mehmet Uğur Neşşar'ın 09.03.2005 tarihli meclis birleşiminde yaptığı açıklama aşağıda yer almaktadır.

CHP GRUBU ADINA MEHMET UĞUR NEŞŞAR (Denizli) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bu yasa maddesi, aslında, bir torba yasanın içerisine sıkıştırılacak ufak tefek bir yasal değişiklik değildir. Bu, sağlık tesislerini tümüyle birer sağlık işletmesine çeviren, topyekûn büyük bir değişiklik içeren bir maddedir; dolayısıyla, Sağlık Bakanlığının ve AKP Hükümetinin, sağlıkta dönüşüm adı altında ortaya koyduğu projenin en önemli ayaklarından bir tanesidir.

...

Kurumların araç çöplüğüne nasıl döndürüldüğünün çok çarpıcı bir örneğini vermek istiyorum ilgilenirseniz. Biliyorsunuz, belki bilmiyorsunuz, Zekai Tahir Burak Hastanemizde, giriş-çıkışlar, gözden irisi okuyan birtakım optik cihazlarla yapılıyor. Yani, bu hastane CIA midir, Pentagon mudur, yoksa çok özel bir yer midir ki, burada giriş-çıkışları takip etmek için -sabah geliyorsunuz, gözünüzü bir deliğe dayıyorsunuz, okunuyor- böyle bir cihazın alınması bu kuruma gerekli midir? Bunun memlekete... Belki, bir 60-70 milyarlık bir cihazdır ama, buna benzer, keyfî, tamamen o dönersermaye işletme müdürünün keyfine kalmış, o sağlık tesisini işleten başhekimin ya da uzmanın ya da pratisyenin keyfine kalmış birçok gerekli gereksiz alımın bu yolla yapılması ve dışborç stokumuzun üstüne de gereksiz birçok eklemenin yapılmasına neden olacak bir uygulama bu.

....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber