40 bin hekimin tercihi Axa Sigorta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2010 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan ve mesleklerini serbest olarak icra eden 160 bin doktor için mesleki sorumluluk sigortası zorunlu hale getirilirken, Axa Sigorta şimdiye kadar yaklaşık 40 bin hekimin tercihi oldu.

?Tam Gün Yasası' çerçevesinde, tıbbi kötü uygulamaya ilişkin zorunlu mali sorumluluk sigortası primine yapılacak kurum katkısına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Tebliğ, sağlık hizmeti sunan, kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşları ile sağlık birimlerinde çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanları kapsıyor. Tebliğ'de sigortanın yaptırılmaması durumunda idari para cezası öngörülüyor.

Teminat 300 bin lira

Genel koşulları, teminat ve prim tutarları hazine müsteşarlığı tarafından belirlenen zorunlu hekim sigortası her bir olay için azami 300 bin lira teminat limitine sahip. Primlerse sigortalanan doktorun risk grubuna göre 150-750 TL arasında değişiyor. Bu sigortayla doktorların maddi ve manevi tazminat ve yargılama giderleri teminat altına alınıyor.

Tebliğin yayım tarihi nedeni ile zorunlu hekim sorumluluk sigortalarına ilişkin gereken altyapının oluşturulması ve poliçelerin hazırlanması için sigorta şirketlerinin önünde çok kısa bir süre vardı. Axa Sigorta, ilgili tebliğin yayımlanmasını takiben çok kısa bir sürede poliçelendirme sürecini başlattı. Axa Sigorta, piyasaya poliçeyi ilk sunan şirket olmanın yanında müşteri memnuniyetini de göz ardı etmeyerek, standart yapıya sahip poliçelere açıklayıcı maddeler ekledi, poliçelerin sigortalı tarafından anlaşılır olmasını sağladı. Böylece, zorunlu sigortalarını yaptırmak isteyen 40 bin hekimin ilk tercihi Axa Sigorta oldu.

Axa Sigorta acenteleri ise şirketlerinin bu hızlı hareket kabiliyetinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Axa Sigorta'ya duydukları güven konusunda bir kez daha haklı çıktıklarını iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber