KPSS'deki iptal, dersanelere yaradı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Eylül 2010 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin KPSS Eğitim Bilimleri testini iptal kararı, dershanelere yaradı. 280 bin öğretmen adayının aldığı testin bir ay içinde yenileceğinin açıklanması üzerine, adaylar bir kez daha dershanelere yöneldi. Dershaneler bir aylık hızlandırılmış etüt uygulaması başlatacaklarını açıklarken, adaylar kara kara ortaya çıkan bu yeni maliyeti nasıl karşılayacaklarını düşünüyor.

Özel Öğretim Kurslar, Hizmetiçi Eğitim Merkezleri, Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri Birliği Derneği (Öz-Kur-Der) Başkanı Hilmi Alpan, Eğitim Bilimleri Sınavı için daha önce dershanelere gelen öğrencilerin bir aylık süre içerisinde ek ders talebinde bulunduklarını anlattı. Alpan, bu talepleri karşılamak için ek ders uygulamalarına gideceklerini belirterek, ?Sınavın iptal edilmesinden sonra mağdur öğrencilere etüt yapılması temennimiz. Bu kurs ücretinin de bir maliyeti var. KPSS için kurs yapan dershanelerle toplantılar yapacağız. Kurucu temsilcilerimiz olumlu bakarsa daha önce kursa giden öğrenciler etüt çalışmasına çağrılabilecek. Öğrencileri mağdur etmeyeceğiz. Öğrenciler, ücretin ne olacağını ve ek ödeme yapıp yapılmayacağını merak ediyorlar? dedi.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) Ankara İl Temsilcisi Ömer Aybakır, kısmen iptalin kendilerini memnun etmediğini belirterek, şunları söyledi:

?Öğleden önceki sınav iptal edilmiyor, bunda da kopya ayan beyan ortada. 70 kişinin matematik testinde karalama yokken ikinci soruşturmada karalama rastlanıyor, bunlar iptal gerektiriyor. İptal sonrası sınav konulması bir şey ifade etmiyor, bu insanlar cezalandırmadıkça tekrar sınava girip kopya çekebilir. Biz sınavın kaldırılmasını talep ediyoruz.?

Fırat Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu Kübra Demirel, KPSS sonrası psikolojisinin bozulduğunu aktararak ?Tekrar sınav stresi yaşayacağız. Bu sınava nasıl güveneceğiz, artık sınavlara güvenmiyoruz? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber