Yurtlar onarımda, kız öğrenciler sokakta kaldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Eylül 2010 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salih TEKİN

ERZURUM Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim görecek bin 100 üniversiteli kız öğrenci, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu'nda (YURTKUR) 2011 Dünya Kış Oyunları için başlatılan onarım ve inşaat çalışmalarının tamamlanmaması yüzünden açıkta kaldı.

Prefabrik yurtların yapılacak ?oyunlar köyü' nedeniyle yıkılması, bazı yurtların onarıma alınması nedeniyle kamu kuruluşlarına ait misafirhaneler, öğrencilere açıldı. Vali Vekili Mehmet Gök, bin 100 kız öğrencinin barınma sorunu için çözüm yolları aradıklarını bildirdi.

Mehmet Gök, ?Erzurumluların kısa bir süre öğrencileri evlerinde barındırmaları için çağrıda bulunacağız? dedi.

Yeni öğretim yılına 20 Eylül günü 18 fakülte, 15 yüksekokul ve yaklaşık 50 bin öğrencisiyle başlayan Atatürk Üniversitesinde, YURTKUR'dan yararlanan öğrenciler, 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları nedeniyle barınma sorunu yaşamaya başladı. Atatürk Üniversitesi yerleşkesi yanındaki YURTKUR'a ait tesislerin kış oyunları sırasında

?Oyunlar köyü' olarak kullanılacak olması yüzünden erkeklere ait 500, kızlara ait bin 100 kişilik yurtlar, onarıma alındı.

Aynı yerde prefabrik yurtlar yıkılarak, Üniversitelerarası Kış Oyunları sırasında sporcular, daha sonra da öğrencilerin kullanacağı 3 bin kişilik modern yurtların yapımı ise önümüzdeki ayın sonunda tamamlanacak olması öğrencileri sıkıntıya düşürdü.

GEREKİRSE ERZURUMLULARA ÇAĞRIDA BULUNACAĞIZ

Üniversite öğrencilerinin çaresiz duruma düşmesi nedeniyle harekete geçen Valilik, YURTKUR'un durumunu dikkate alarak öğrencileri kamu kurumlarına ait misafirhanelere yerleştirmeye başladı. Bunlardan 100 kız öğrenci Aziziye İlçesinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına ait Hizmetiçi Eğitim Merkezi misafirhanesine alındı. Yaklaşık 9 bin öğrencinin barındığı YURTKUR'daki sorunla ilgili olarak Vali Vekili Mehmet Gök, kız öğrencilerinin misafirhane ve yurtlara yerleştirildiğini, kent merkezinde sorunu çözmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İnşaatı süren yurtların bir bölümünün önümüzdeki hafta, bir bölümünün de Ekim ayının 20'sinde teslim edileceğini vurgulayan Gök, YURTKUR'un asil listesinde bulunan hiç bir öğrencinin dışarda kalmayacağını bildirdi. Gerektiği takdirde yurt konusunda Erzurumlulardan da destek isteyeceklerini işaret eden Vali Vekili Mehmet Gök, ?Şu an itibariyle bir öğrenci yoğunluğu yaşamıyoruz. Erzurum'a gelen öğrencileri dışarda bırakmadık. Ancak eğer ihtiyaç doğarsa Erzurumlulara öğrencileri kısa bir süre evlerinde barındırmaları için çağrıda bulunacağız? diye konuştu.

VALİZLERİYLE KALACAK YER ARIYOR

Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ikinci sınıf öğrencisi kızı Ayşe Terzi'yi Trabzon'dan Erzurum'a getiren Emine Terzi, yurt sorununu çözemediklerini söyledi. Kızının valizleriyle Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bekleyen Emine Terzi, özel yurtların iki aylık bir anlaşmaya yanaşmadıklarını, tam dönem için öğrenci kabul edebileceklerini bildirdi. Emine Terzi, kızıyla birlikte ortada kaldıklarını ve ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber