Trafik kazası geçiren doktorlar için sağlık ekipleri seferber oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2010 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapadokya'ya gitmek için yola çıkan iki öğretim görevlisi ve 11 doktor adayının içinde bulunduğu minibüsün geçirdiği trafik kazası sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Kaza yerine 9 ambulans ve 2 helikopter ambulans yönlendirildi.

Konya'nın Kulu ilçesinin Şereflikoçhisar mevkinde de meydana gelen trafik kazasında 13 kişiyi taşıyan araçta doktor Abidin Turgut ile arabayı kullandığı belirtilen Doç. Dr. Taner Karakaş yaşamını yitirdi. Geriye kalan 11 tıp öğrencisi hastanelere kaldırıldı. Bu esnada tam bir kurtarma telaşı yaşandı. Ankara ve Konya'dan yola çıkan sağlık ekipleri hekimleri ve hekim adaylarını kurtarmak için büyük çaba gösterdi. 2 helikopter ambulans ile 9 kara ambulansı yaralıları hastanelere yetiştirdi. 10 yaralı Ankara'ya getirilirken, 1'i Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ankara'daki 10 yaralıdan 1'i Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu oldu. Kazada yaralanan 3 doktor adayının durumlarının ağır olduğu ifade ediliyor.

Olaya müdahale eden sağlık ekiplerinden alınan bilgiye göre kazadan sonra ağır yaralı olan Doç. Dr. Taner Karakaş'ın ambulansa alındığı sırada görevlilere, 'Arabayı ben kullanıyordum' dedi. Karakaş, kısa süre sonra yaşamını yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber