Devlet hastanelerinde eczacı yok

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Eylül 2010 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde yapılan değişikliği yararlı bulduklarını belirtti,''Ancak, özel hastaneler için yönetmelik çıkaran Bakanlığımız, kendi devlet hastaneleri için aynı titizliği göstermiyor'' dedi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Saydan, söz konusu yönetmeliğin 23 Eylül Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatarak, ilgili yönetmelik uyarınca yatan hastaların ilaçlarının karşılanması için eczanesi olmayan özel hastanelerin, bir yıl içerisinde eczacı istihdam ederek eczane açacaklarını belirtti.

Yönetmeliği, eczacı istihdamı ve yatan hastaların ilaçlarının eczacı elinden güvenilir bir şekilde almaları yönünden yararlı bulduklarını ifaden eden Saydan, şunları kaydetti:

''Ancak, üzülerek görüyoruz ki özel hastaneler için yönetmelik çıkaran Bakanlığımız, kendi devlet hastaneleri için aynı titizliği gösterememektedir. Birçok devlet hastanesinde halen eczacı bulunmamaktadır. Bu yüzden hastalar, ilaçlarını eczacı gözetimi olmaksızın almaktadır. Bu da vatandaşımızın sağlığı için son derece tehlikeli bir durumdur.

Bu yüzden Sağlık Bakanlığımız bir an önce özel hastanelere gösterdiği hassasiyeti, devlet hastanelerine de göstermeli ve tüm devlet hastanelerinin eczanelerinde eczacı istihdam etmelidir. Ayrıca bu eczanelerde dikkat edilmesi gereken bir husus da sadece yatan hastaların kullanması gereken ilaçların bulundurulmasıdır.''

İLAÇTA EKONOMİK HASTANE AMBALAJI KULLANILMALI

Saydan, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta tasarrufa gidilmesi yönünde açıklamada bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Her fırsatta sağlıkta tasarrufa gidilmesi gerektiğinin altını çizen Sağlık Bakanlığımız, öncelikle hastanelerde yatan hastalar için firmalardan ekonomik hastane ambalajları talep etmeli ve bunları kullanmalıdır. Eczanelerimizde satılan içinde 10 adet ampul bulunan ambalajlar yerine kamu hastaneleri bunları hastane ambalajlarında alarak kullanmalıdır. Bu, ülkemiz ekonomisine ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bütçesine büyük tasarruf sağlayacaktır. Ayrıca, Bakanlığımız yatan hasta eczanelerinde kullanılması gereken ilaçların bir listesini yayınlamalı, hastane eczanelerinde sadece bu ilaçların bulunmasını sağlayarak kaynak israfına neden olacak alım yapılmasının önünü kesmelidir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber