Belediye, otobüs şoförlerini simülatörle eğitecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2010 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO otobüslerinin şoförleri, eğitimlerini simülatör araçlarıyla yapacak. Her gün binlerce Ankaralıyı taşıyan şoförler, daha iyi hizmet ve sürüş eğitimi için simülatör araçlarıyla deneyimlerini artıracak. Trafikteki olası tehlikelere karşı çeviklik de kazandıracak olan simülatör araçlarında otobüsün önüne fırlayan köpekten, aracının hakimiyetini kaybederek otobüsün önüne süren otomobil gibi unsurlara kadar farklı unsurlar bulunacak. İhalesi tamamlanan simülatör araçları, EGO'ya bağlı 5 hareket noktasından en yoğun olarak kullanılan merkezlere yerleştirilecek. Belli sürelerle eğitimlere tabi tutulacak olan EGO otobüs şoförleri trafikteki tecrübelerini simülatörle pekiştirecek.

Simülatörlerin Çankaya, Mamak ve Sincan'daki hareket merkezlerine yerleştirileceğini söyleyen EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, amaçlarının otobüs şoförlerinin trafikte tecrübe kazanması olduğunu söyledi. Özellikle yeni başlayan şoförlerin otobüs kullanımında deneyimsiz olduğunu ve pratik eğitimini otobüslerde kullandığını belirten Ulu, ilk etapta 3 simülatörün hizmete gireceğini aktardı.

Yolculardan en çok şoförlerle ilgili şikayetler geldiğine işaret eden EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, simülatörlerde otobüsün hareketinden duraklarda uygun şekilde durmasına kadar farklı etapların yer alacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber