Başörtüsü sorunu birkaç hafta içinde çözülebilir

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Eylül 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan-Kılıçdaroğlu görüşmesi başörtülü öğrenciler için yeni bir umut doğurdu. Gereken adımların atılması durumunda başörtüsü sorunu 1 ile 3 hafta içinde çözülebilir

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu buluşmasının ardından başörtüsü sorununun çözümü konusunda gereken adımların atılması halinde iki hafta içinde başörtülü gençlerin probleminin ortadan kalkacağına dair de umut ışığı doğdu. Tek maddelik bir yasa teklifiyle ilgili süreç partilerin teklifi Meclis Başkanlığı'na sunmasıyla başlıyor. Meclis Başkanı teklifi komisyona sevk ediyor. Kabulünün ardından Genel Kurul'da görüşülmesi için 2 gün geçmesi gerekiyor. Teklif çoğunluğun kabul etmesiyle Meclis'ten geçiyor. Bu da 1 Ekim'de açılacak olan Meclis'in 4 Ekim'de yasayla ilgili çalışmasını bitirip onay için Cumhurbaşkanlığına göndermesi anlamına geliyor. Köşk'ün onay için 15 günlük süresi bulunuyor. Değişikliğin anayasa teklifi olması halinde 110 imza gerekiyor ve süreçbirkaç gün uzuyor.

BU SORUNU BU HALE CHP GETİRDİ

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek de, MHP'yle birlikte sorunun çözümü konusunda attıkları adımları CHP'nin engellediğini hatırlatarak, ?Bu sorunu bu hale CHP getirdi. Şimdi çözüm de CHP'nin sorumluluğundadır. Adım atmaları durumunda biz destek vereceğimizi açıkladık? dedi. Görüşmeyi değerlendiren Doç. Mazhar Bağlı da, ?Bu durum CHP'nin samimiyetinin testi olacak? dedi.

GETİRİN BİTİRELİM

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, TESK Genel Kurulu'na katılmak için geldikleri Ankara'daki Rixos Otel'in protokol odasında sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Liderler, burada baörtüsü sorununun çözümünü konuştu.

BEKLEME SALONUNDA BEKLENMEDİK SOHBET

TESK Genel Kurulu'nun yapıldığı salona saat 10.22'de ilk olarak Kılıçdaroğlu geldi. Program sarkınca Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve bakanların da bulunduğu protokole ayrılan bekleme salonuna alındı. İki lider burada 15 dakika görüştü. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na ?Başörtü meselesini meydanlarda devamlı dillendirdiniz. O zaman bugünden tezi yok hemen adım atalım. Çalışmaya başlayalım? dedi. CHP lideri, ?Galiba bunun için bir madde iptali gerekiyor? cevabı verince çevredeki bakanlar buna gerek olmadığını söyledi. Erdoğan da, ?İptale gerek yok. İki maddelik bir değişiklik metni yeterli. Getirin bu teklifi kaldıralım bitsin? diye konuştu.

ARKADAŞLAR KONUYU BİR İNCELESİNLER

Erdoğan'ın teklifine yeşil ışık yakan Kılıçdaroğlu da, ?Sözümüzün arkasındayız. Arkadaşlar bu konuyu bir çalışsınlar. Komisyon AİHM kararlarını da inceliyor? dedi. Erdoğan ise, ?Bu AİHM'in konusu değil. İç meselemiz. Bu işi siyasetçiler çözecek? karşılığını verdi.

Eğitime yardımcı olurlar

Prof. Halis Ayhan (Eski YÖK Yürütme Kurulu Üyesi): Üniversitedeki öğrenciler için başörtüsü sorunu, rektörler ile YÖK'ün çözeceği bir sorundur. Siyasetçiler bu konuda adım atarsa, eğitimin önü açılmış olur. Bu uygulamanın kaldırılması için belirgin bir engel yok. Ama bu iş sadece hukuksal boyut ile olmaz, bir eğitim işidir; eğitimcilerin sorunu çözmesi daha yerindedir. Tüm öğrenciler, istedikleri kıyafetler ile eğitimlerini alıp, tamamlayabilmelidirler.

NEVİN BİLGİN-YAKUP BULUT-ERDİNÇ AKKOYUNLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber